Fantastisch resultaat eindexamens 4-Mavo!

Eindexamen

De eindexamens van onze 4-Mavo leerlingen zijn voorbij. Wij kunnen met trots mededelen dat a97% van de leerlingen geslaagd is: een fantastisch resultaat! 
Bij deze feliciteren wij dan ook alle geslaagden van harte met deze prestatie!
Leerlingen, jullie hebben het geweldig gedaan en wij zijn trots op jullie!

 

 

Lees verder

Diploma-uitreiking geslaagden 4-Mavo

Eindexamen

Op dinsdag 4 juli was het dan zover: de geslaagde eindexamenkandidaten van 4-Mavo konden eindelijk hun felbegeerde en kostbare papiertje in ontvangst nemen: hun DIPLOMA !! Het werd een gezellige avond, waar eenieder met een fijn gevoel op kan terugkijken.

Lees verder

Leerlinge Serina Damen scoort op Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen

Topsport Talentschool

Onze leerlinge Serina Damen uit 4-Mavo heeft weer geweldig gepresteerd op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen zwemmen in Eindhoven. Op de 100 meter schoolslag zwom ze een nieuw persoonlijk record, en in de finale wist ze beslag te leggen op de 5e plaats! Ook zwom ze samen met 3 andere meiden van PSV de 4x100 meter wisselslag en behaalde daarmee de titel Nederlands Kampioen Jeugd!

Lees verder

Leerlingen LVO Weert naar India

Global Exploration

Vrijdag 14 juli is het zover. Maar liefst 32 leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant zetten koers naar India voor een interculturele ontwikkelingsstage van drie weken. De leerlingen doen mee aan een project van Global Exploration. In deze drie weken gaan we er samen voor proberen te zorgen de wereld een beetje beter te maken: samen leren, praten, sporten, zingen en werken. Leren dat mensen over de hele wereld anders zijn, maar dat dat ook prima is. Tijdens deze ontwikkelingsstage zijn onze leerlingen te gast bij diverse middelbare scholen waar ze samen met de Indiaanse scholieren, hun buddy´s, vele activiteiten ondernemen en een stuk van India mogen ontdekken.

Lees verder

Stichting VO regio Weert - bedrijfsleven

LVO-Weert

Vorig jaar december nam hij na een ruim 40-jarig dienstverband als docent Nederlands al afscheid van het onderwijs. Binnenkort laat hij ook zijn ‘kindje’ los, de Stichting VO regio Weert-Bedrijfsleven. 1Weert ging in gesprek met Ruud Könemann (66), een gedreven onderwijsvernieuwer, en publiceerde deze week het artikel ‘Leren in de échte wereld’ over de Stichting VO regio Weert - bedrijfsleven (voorheen Stichting Kwadrant - Bedrijfsleven). Benieuwd? Het artikel is hier in te zien.

Lees verder

LAN Party

LVO-Weert

Donderdag 13 juli 2017 gaat het gebeuren… LVO-Weert organiseert voor de vierde keer een LAN-Party. Vanaf 9:00 tot 23:00 uur kunnen gameliefhebbers hun hart ophalen op de Philips van Horne. De hele dag worden er computergames gespeeld en is er volop de gelegenheid om kennis uit te wisselen. Van ‘Unreal Tournament 2004’ tot ‘Call of Duty 2’, er is dus voor iedereen wel wat te doen! De LAN-Party is toegankelijk voor alle leerlingen én personeel van de Philips van Horne, Het Kwadrant, Het College Weert én BRAVO! College Cranendonck. Ben jij er bij? Voor het avondeten wordt gezorgd! De inschrijving is gesloten. 

Lees verderDigitale factuurverwerking

LVO-Weert

Met ingang van dit schooljaar bieden de scholen van LVO Weert de facturatie naar ouders(s)/verzorger(s) van leerlingen digitaal aan. Op de websites van de scholen wordt u als ouder/verzorger geïnformeerd over de nieuwe werkwijze. Om een beeld te krijgen van de nieuwe manier van werken, kunt u de instructiefilm voor ouders bekijken: https://vimeo.com/133035617. In het kort komt het er op neer dat er periodiek een factuur klaar staat die door middel van een e-mail aan de ouders/verzorgers kenbaar wordt gemaakt.

Lees verder

Uitslag Cito 1-meting brugklasleerlingen

Onderwijs

De uitslag van de Cito 1-meting die de brugklasleerlingen eind mei hebben gemaakt, is binnen. Deze uitslag is dinsdag 28 juni aan de betreffende leerlingen meegegeven. Dus als het goed is, hebben de ouders deze reeds ontvangen. Zo niet, dan even aan uw zoon/dochter vragen. Mocht u nog vragen hierover hebben, dan kunt u die richten aan meneer Habraken voor taal (n.habraken@lvo-weert.nl) of mevrouw Vossen voor rekenen (m.vossen@lvo-weert.nl). Natuurlijk kunt u ook de mentor van uw kind hiervoor benaderen.

Lees verder

Leerlinge Aniek van Geldorp regiokampioen sprong!

Sport

Onze leerlinge Aniek van Geldorp van de tweede klas Atheneum heeft onlangs meegedaan aan de toestelkampioenschappen van turnen in Valkenswaard. Aniek turnt bij Turnlust en in de categorie Junioren kwam zij uit op de brug, waar ze een mooie 4e plaats wist te veroveren.
Echter, op sprong was Aniek onverslaanbaar! Ze bleef de concurrentie voor en mag zich Regiokampioene 2017 op het toestel sprong noemen!
Aniek, van harte gefeliciteerd! Je hebt het hartstikke goed gedaan!

Lees verder

Waterratten in actie

Sportklas

Voorgaande week was het weer tijd voor een mooi activiteit met de sportklas. De temperaturen lagen extreem hoog en dat lokte natuurlijk naar een wateractiviteit. Tijdens de pauze werd de fiets gepakt en werd er naar Weert gefietst. Daar werd een bezoek gebracht aan zwembad en waterskibaan De IJzeren Man. Na een korte instructie werden de ski’s aangetrokken. Klaar voor de start? Plons! Dat was voor vele een bekend verhaal.

 

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het collegecranendonck

Nieuwsbrief
  Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
  heb je een goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden
 

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: