Introductie leerjaar 2

Buitenschoolse activiteiten

Afgelopen dinsdag 26 augustus zijn de tweedejaars van Het College Cranendonck voor hun introductie activiteit naar Aqua-Best geweest. ’s Morgens vanuit Budel met de bus vertrokken, want te voet was het natuurlijk te ver.

 

Lees verder

Introductie leerjaar 1

Buitenschoolse activiteiten

Op dinsdag 26 augustus vond de introductie van onze nieuwe eerstejaars leerlingen plaats. Nadat de leerlingen het programma van de introductie met hun mentoren hadden doorgenomen, konden zij vier sport gerelateerde workshops verwachten. Er werd fanatiek deelgenomen aan de workshop Basketbal, Braziliaans Jiujitsu, Body attack en de sport quiz. Na deze lichamelijke inspanningen werd de honger gestild met een afsluitende barbecue.

Lees verder

Eigen website Het College Cranendonck

De afgelopen tijd hebben we er hard aan gewerkt om een nieuwe site te introduceren voor Het College Cranendonck. Wij zijn dan ook trots op het resultaat! Wij zijn benieuwd wat jullie van de nieuwe website vinden. Je kunt het ons laten weten door de nieuwspoll in te vullen onderaan de homepage. De komende maanden zal de website nog voortdurend in ontwikkeling zijn. Wij vragen hiervoor jullie begrip.

Lees verder

Kunst- en cultuurproject

Kunst & Cultuur

Op dinsdag 10 juni jl. presenteerden de leerlingen van Het College Cranendonck hun Kunst- en Cultuurproject aan hun ouders. De afgelopen weken zijn de leerlingen bij de vakken drama, muziek en tekenen actief bezig geweest met het onderwerp ‘zomer’. Negen groepjes hebben ieder hun eigen impressie geschilderd als decorstuk. Het was een zeer geslaagde avond!

Lees verderSchoolvakanties 2014-2015

Voor het plannen van de gezinsvakanties, bijgaand een overzicht van de schoolvakanties in het schooljaar 2014-2015. De vakanties en toetsweken voor volgend schooljaar zijn ook te vinden in de agenda op onze website.

Lees verder

Pestcontainers bij Het College Cranendonck

Vijf omgebouwde zeecontainers op het schoolplein van Het College Cranendonck in Budel bieden onderdak aan het project ‘Vriend & Vijand’ van de Stichting Critical Mass. De leerlingen ervaren in de containershoe het is om buitengesloten te worden. Ook worden ze geconfronteerd met pest- en conflictsituaties op school. Leerling Merel Mathijssen presenteerde het project eerder dit jaar aan de Cranendonckse jeugdgemeenteraad.

Lees verder

Jeugd en Politiekdag 2014

Op dinsdag 8 april mochten 41 leerlingen uit klas B2E en B2F(t) van Het College Cranendonck tijdens de Jeugd en Politiekdag een hele dag meelopen bij de gemeente Cranendonck. Tijdens deze dag ervoeren de leerlingen hoe het bestuur en de politiek werken, hoe plannen tot stand komen en wat er moet gebeuren om dat te kunnen realiseren. Rondom het thema ‘maatschappelijke betrokkenheid’ gingen de leerlingen in politieke partijen aan de slag om ideeën te bedenken, informatie te verzamelen en een begroting op te stellen voor hun plan. Merel Mathijssen uit B2E heeft een verslag geschreven over deze leerzame dag.

Lees verder

Dit is Het College Cranendonck

Voorlichting

Het College Cranendonck is een nevenvestiging van Het College Weert. Het is een brede school waar de leerlingen de volledige, vierjarige MAVO kunnen volgen en de eerste twee leerjaren voor de richtingen VMBO-B/K en HAVO-Atheneum (HA). Er zijn combinatieklassen vmbo-basis/kader en havo/atheneum. De mavo heeft een eigen brugklas die niet gecombineerd is. Neem hier alvast een kijkje op onze school!

Lees verderWeert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het collegecranendonck

Nieuwsbrief
  Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
  heb je een goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden
 

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: