Voorstelling 'Credits' voor ouders/verzorgers

Thema-avond

Wilt u handvatten om uw kind beter te kunnen begeleiden bij zijn/haar financiële bewustwording? Dan biedt de directie in samenwerking met Rabobank Weerterland en Cranendonck en Theatergroep PlayBack op donderdag 26 februari op de Philips van Horne de thema-avond 'Credits' aan. Bij de voorstelling “Credits” nemen twee acteurs van Theatergroep PlayBack u mee in de belevingswereld van uw kind. De theatergroep speelt tijdens de thema-avond scènes ‘aan de keukentafel’ over herkenbare situaties en dilemma’s. Lees hier hoe u zich aan kunt melden.

Lees verder

Informatieavond Voeding en Sport

Topsport Talentschool

Op maandag 2 maart organiseert het RTC Volleybal in samenwerking met Het College een informatieavond over ‘voeding en sport’. De avond wordt geleid door sportarts Marieke Brinkman. Het LOOT-team wil alle topsportleerlingen en topsportvriendelijke leerlingen met hun ouders van harte uitnodigen voor deze avond. Daarnaast zijn ook alle personeelsleden en andere geïnteresseerden van harte welkom! De avond begint om 18:00 uur en vindt plaats op Het College Weert.

Lees verder

Passie voor (passend) onderwijs

Onderwijs

Passend onderwijs is onderwijs dat past voor ieder kind. HARTverwarmendWijs Limburg laat op donderdag 12 maart 2015 zien dat dat mogelijk is met het thema: Passie voor (passend) onderwijs - laat je inspireren. Leerkrachten, directeuren, ib-ers, therapeuten, ouders, jongeren, kortom iedereen die zich betrokken voelt bij HARTverwarmend onderwijs aan onze kinderen is van harte welkom! Aanmelden kan vanaf heden.

Lees verder

Skikamp sportklas: we zijn vertrokken!

Sportklas

Dinsdag 27 januari jl. zijn de derdejaars sportklasleerlingen van het College Cranendonck samen met de sportklasleerlingen van Het College Weert vertrokken voor het afsluitende skikamp! Van dinsdag tot en met zondag 1 februari kunt u de avonturen vanuit Fügen mee beleven op www.COLLEGE.nl

Lees verder

Aanmelddagen

Voorlichting, Aanmeldingen

Binnenkort kunnen alle ouders van groep 8-leerlingen hun kind aanmelden op de middelbare school van hun keuze. De aanmeldingsdagen op de Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College (locatie Weert en Cranendonck) zijn op maandag 9 en dinsdag 10 maart 2015. Speciaal voor het aanmelden zijn deze scholen van 19.00 uur tot 21.00 uur geopend.

Lees verder

Uitnodiging LAKS Scholierencongres 2015

Het LAKS trekt in 2015 het land door en organiseert in elke provincie een scholierencongres. Tijdens deze congressen gaan verschillende onderwijsminded toppers in gesprek met leerlingen om te horen hoe het onderwijs beter kan! Wil jij graag meepraten over de toekomst van het onderwijs? Dan is het scholierencongres dé plek waar je moet zijn. Geef je op via de website, mail of telefoon en bepaal mee hoe het onderwijs van de toekomst eruit ziet!

Lees verder

Kunst en Cultuur

Kunst & Cultuur

Dinsdag 20 januari vindt de afsluitende presentatie plaats van kunst & cultuur voor klas B1D. Afgelopen weken hebben de leerlingen hard gewerkt aan het instuderen van een musical. Bij 'theater' het toneelspel en de dans, bij 'muziek' een aantal liedjes en bij 'tekenen' hebben ze hun eigen decor gemaakt. Om het geheel af te maken, hebben de leerlingen afgelopen week een schminkworkshop gehad, zodat ze elkaar voor de musical kunnen schminken. Het belooft een mooi spektakel te worden. De avond start om 19:30 uur.

Lees verder

Skikamp derdejaars sportklas

Sportklas

Dinsdag 27 januari gaat het gebeuren voor de 52 derdejaars leerlingen van de sportklas. Na ruim twee fanatieke sportklasjaren nadert de afsluiting. Van 27 januari t/m 1 februari vertoeven de leerlingen in het wintersportgebied Hochfügen in Oostenrijk. Zij krijgen drie dagen les én mogen een dag de berg op onder leiding van de sportklasdocenten. Ook tijdens de avonduren staan er leuke activiteiten op het programma. Tijdens het kamp worden dagelijks verslagen, foto’s en video’s op de website van Het College geplaatst.

Lees verder

Bezoek technieksector Het Kwadrant

Dinsdag 16 december hebben onze tweedejaars een bezoek gebracht aan de sector techniek van Het Kwadrant. Om in het echt met techniek kennis te maken, hebben ze van aluminium een kerstboompje gemaakt en er vervolgens een knipperled in gesoldeerd. Om het geheel af te maken hebben ze er nog een sticker met "fijne feestdagen" op geplakt. Ze vonden het een leuke en leerzame opdracht.

Lees verder

Magister: nieuwe versie

Magister

Vanaf 8 januari 2015 kunnen leerlingen en ouders gebruik maken van een nieuwe versie van Magister: Magister 6! Hierbij informeren we u over de belangrijkste verschillen met de huidige versie van Magister. Magister 6 heeft een heel nieuw design. De gebruikersnaam en het wachtwoord blijven dezelfde, dus dat is gemakkelijk.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het collegecranendonck

Nieuwsbrief
  Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
  heb je een goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden
 

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: