Informatieavonden Jeugd en Gezin

CJG

Het Centrum Jeugd en Gezin Cranendonck organiseert regelmatig informatieavonden over thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en hun ouders. Voor dit schooljaar staan er vier informatieavonden gepland: Pubers zijn leuk, Leven in een samengesteld gezin, Signalering kindermishandeling en Omgaan met autisme. Nadere informatie volgt in De Grenskoerier en is te vinden op www.cjgcranendonck.nl

Lees verder

Nieuwe locatiedirecteur

LVO-Weert

De heer Frank Stals is de nieuwe locatiedirecteur van Het College Weert en BRAVO! College Cranendonck. Hij volgt Jeffreye Vossen op die sinds het begin van dit schooljaar lid is van de centrale directie van LVO-Noord. De heer Stals is geen onbekende binnen het Voortgezet Onderwijs in Weert. Hij werkte meer dan zes jaar als teamleider op de Philips van Horne, behaalde zijn Diploma Master Educational Leadership en zette zijn loopbaan voort als teamleider op Het Kwadrant. Met het aanvaarden van de functie locatiedirecteur op Het College begint de heer Stals aan een nieuwe uitdaging.

Lees verder

Sportklas activiteit leerjaar 1

Sportklas

Op vrijdag 23 oktober was het dan eindelijk zover voor de sportklasleerlingen van leerjaar 1. Om 08.45 uur kwam de bus bij het BRAVO! College aanrijden. Deze was al gevuld met de enthousiaste leerlingen van het College Weert. Samen met de bus naar Eindhoven waar de leerlingen gingen ontdekken wie de nieuwe Max Verstappen is. Met piepende banden over de kart baan, hier en daar een slippertje en ook de vangrail kwam niet geheel ongeschonden uit de strijd. Het was een zware ochtend. Met de adrenaline nog in het bloed meteen door naar de klimhal.

Lees verder

Sportklas activiteit leerjaar 2

Sportklas

Donderdag 22 oktober stond de eerste sportklas activiteit staat op het programma. Alle sportklasleerlingen van leerjaar 2 waren ’s morgens in alle vroegte te vinden in de IJzeren Man bossen te Weert. Daar stond het grote spektakel te wachten: KLIMMEN IN HET KLIMBOS! Na een hele ochtend actief in de bomen geklommen en geklauterd te hebben kon het zweet eraf gewassen worden in het verfrissende water van zwembad De IJzeren man.

Lees verder

Nieuw rooster en inhaalmoment

Rooster

Maandag 2 november gaat ervoor alle leerjaren een nieuw rooster in. Het rooster is helaas nog niet via de website beschikbaar, maar kan wel al in Magister worden ingezien. Het inhaalmoment voor MAVO-3 en MAVO-4 is op dinsdag 3 november 2015 om 15:00 uur. Bekijk hier welke leerlingen dan verwacht worden.

Lees verder

Landelijke Open Dag Topsport Talentscholen

Topsport Talentschool

Als je echte topsportambities hebt, is het verstandig om te kiezen voor een middelbare school die je kan helpen je dromen waar te maken. Dus een school die mag en kan meedenken om topsport en onderwijs zo soepel mogelijk met elkaar te verbinden. Laat je daarom goed informeren en kom kijken op onze Topsport Talent School! We nodigen jou en je ouders graag uit, om zelf te komen kijken wat we allemaal voor je kunnen doen! We doen dat op de Landelijke Topsport Talentdag op 25 november 2015. Lees hier hoe je je aan kunt melden.

Lees verder

Filmavond goede doel

Buitenschoolse activiteiten

Begin dit jaar werd Nepal getroffen door de zwaarste aardbeving allertijden. Nu, maanden later, wordt het de hoogste tijd om hulp te bieden. De winter komt eraan en op bijna 3000 meter hoogte is er echt behoefte aan een beter onderkomen. Oud-collega Jan Nagel organiseert daarom op 30 oktober a.s. een filmavond om geld in te zamelen voor het dorpje Awaingaon. De avond vindt plaats in de aula van het Bravo! College Cranendonck. De deur staat vanaf 19.30 voor iedereen open, waarna om 20.00 uur de film begint. De entree bedraagt 10 euro en drankjes zijn deze avond te koop.

Lees verder

Met Global Exploration naar Tanzania!

Global Exploration

Ook dit jaar gaat er weer een groep leerlingen van Het College Weert, de Philips van Horne, Het Kwadrant én, voor het eerst, van BRAVO! College Cranendonck met Global Exploration op reis. De bestemming? Tanzania! Binnenkort start de voorlichting voor leerlingen vanaf klas 4. De informatieavond voor ouders is op donderdag 22 oktober om 19:00 uur op de Philips van Horne. Zit je in de vierde klas of hoger, lees dan snel verder.

Lees verder

GGD-cursus 'kopstoring'

Zorg

Wil je met andere jongeren praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben? Of wil je tips en informatie? In de cursus ‘kopstoring’ van het GGZ ga je in acht online bijeenkomsten met andere jon¬geren belangrijke onderwerpen bespreken en oefeningen doen. De cursus is speciaal bedoel voor jongeren van ouders met psychische problemen

Lees verder

Geslaagde open dag

Voorlichting

Zaterdag 3 oktober jl. organiseerde het BRAVO! College een Open Dag voor schoolverlaters, hun ouders/verzorgers en andere belangstellenden. Bezoekers kregen een gevarieerd programma aangeboden met als doel een goede indruk te krijgen van het dagelijkse reilen en zeilen van de school. Naast de inhoud van het onderwijs was er veel aandacht voor de speerpunten van de school, zoals het Technasium, de Kunst & Cultuurstroom, de sportklassen en de Topsport Talentschool.

Lees verderWeert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het collegecranendonck

Nieuwsbrief
  Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
  heb je een goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden
 

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: