Benoeming John Hausmans tot voorzitter Centrale Directie LVO Weert

LVO-Weert

John Hausmans, waarnemend voorzitter Centrale Directie van cluster LVO Weert, wordt per 1 juni 2017 benoemd tot voorzitter. LVO Weert verbindt de scholen Het College, Het Kwadrant, Philips van Horne SG en het BRAVO! College Cranendonck. Op twee locaties biedt LVO Weert tevens onderwijs aan anderstaligen (Eerste Opvang Anderstaligen). Met deze benoeming gaat LVO Weert over tot een eenhoofdige Centrale Directie. Naast onderwijsontwikkeling behoren de thema’s personeel, financiën, huisvesting, zorg en communicatie tot de portefeuille van John Hausmans.

Lees verder

Sportdag LVO-Weert 13 juni 2017 incl. teamindeling

Sport

Op dinsdag 13 juni a.s. zal er Weert-breed een sportdag plaatsvinden waar ook onze leerlingen aan zullen deelnemen. Op diverse locaties in Weert zullen allerlei sportactiviteiten plaatsvinden. De leerlingen hebben inmiddels een brief mee naar huis gekregen waar alle informatie hierover in staat. Deze brief kunt u hier nogmaals bekijken. De teamindeling kunt u hier inzien: Meisjes leerjaar 1, Jongens leerjaar 1, Meisjes leerjaar 2, Jongens leerjaar 2
De leerlingen van leerjaar 3 krijgen rondom sportpark St.Theunis (bij Het College aan de Parklaan 1a te Weert) sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en -verenigingen in de regio Weert.

Lees verder

Uitnodiging: schoolplan - toekomst LVO Weert

LVO-Weert

LVO Weert organiseert een aantal bijeenkomsten als voorbereiding op het nieuwe schoolplan. Tijdens de bijeenkomsten gaan we ons buigen over een aantal belangrijke strategische issues. Graag nodigen wij ouders, leerlingen en medewerkers van harte uit voor één van deze bijeenkomsten. Via deze link kunt u zich aanmelden en leest u meer over het doel, de opzet en de onderwerpen die aan de orde komen.

Lees verder

Ready 2 Go

Global Exploration

Op vrijdag 16 juni vindt op Het College het jaarlijkse, landelijke ‘Ready 2 Go’ evenement plaats van Global Exploration. Dit is hét evenement waar de nieuwe groepen van Global (en geïnteresseerde ouders) hun laatste trainingen ontvangen van Global Exploration, landenspecialisten en ervaringsdeskundigen. Tijdens de Ready 2 Go willen de trainers van Global Exploration deze leerlingen het laatste zetje in de goede richting geven om straks hun tijd in het buitenland zo fantastisch mogelijk te maken.

Lees verder

Turnster Lieke Broers

Sport

In onze vorige nieuwsbrief hebben we aandacht besteed aan de mooie prestaties van turnster Jessie Kissen. Helaas zijn we toen vergeten om te vermelden dat onze leerlinge Lieke Broers van B1E ook geweldig had gepresteerd. Onze excuses hiervoor! Hieronder volgen haar prestaties en een aantal actiefoto's.

 

Lees verder

Cito 1-meting

Onderwijs

Dinsdag 23 mei en woensdag 24 mei zullen alle leerlingen van leerjaar 1 wederom een Cito-toets gaan maken en wel de 1-meting. Deze toetsen beginnen om 8.45 uur en ze duren tot 14.00 uur. Daarna zijn deze leerlingen vrij. Dit betekent dat zij dinsdag en woensdag niet de normale lessen zullen volgen.

Lees verder

Europese Jeugdsportdagen

Sport

Vanmiddag zijn een 20-tal leerlingen vanuit Budel met de bus vertrokken richting Luxemburg naar Differdange. Daar gaan zij Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese Jeugdsportdagen. Wij wensen hen veel succes en heel veel plezier dit weekend. Hopelijk komen ze met een beker terug!

Lees verder

Kinkhoest

Zorg

Onze school heeft inmiddels van twee ouders melding gekregen dat hun kind kinkhoest heeft. Bij één leerling is het hoesten al vóór de Meivakantie begonnen, waardoor het na de vakantie niet meer besmettelijk was. Bij de andere leerling is de kinkhoest deze week geconstateerd, waardoor het misschien nog wel besmettelijk is.  

Lees verder

Telefonische oplichting

LVO-Weert

Onlangs kreeg één van onze scholen een melding binnen van een ouder die een verdacht telefoontje had ontvangen. Iemand deed zich hierbij voor als bestuurder van de school. Tijdens het telefoongesprek werd aangegeven dat hun kind iets kapot zou hebben gemaakt. De bestuurder vroeg daartoe om betaling van de schade, zijnde 200 euro. Daarnaast werd verzocht om het mailadres door te geven om de factuur door te kunnen sturen. De betreffende ouder vertrouwde dit verhaal gelukkig niet en heeft contact opgenomen met de school.

Lees verder

Nieuwsbrief MR

MR

De Medezeggenschapsraad van Het College informeert vanaf dit schooljaar leerlingen, ouders en medewerkers via een nieuwsbrief over de onderwerpen die in hun vergaderingen aan de orde zijn gekomen. Benieuwd? De tweede nieuwsbrief is hier te zien. In deze uitgave onder andere de pilot Gymnasium, de jaarkalender, het transitieplan, het voorstel gedragscode en kledingvoorschriften, de benoeming van de sectordirecteur van het BRAVO! College en de toekomst van LVO Weert.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het collegecranendonck

Nieuwsbrief
  Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
  heb je een goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden
 

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: