Vliegende start ticketverkoop LSD

LSD

250 Tickets verkocht in 3 minuten: Op maandag 20 maart 19:00 uur ging de online verkoop van het LSD Festival 2017 van start. De eerste 250 ‘Early Bird’ tickets waren binnen 3 minuten uitverkocht. Binnen een uur waren er al meer dan 500 tickets verkocht. Het LSD Festival 2017 is een openbaar evenement ter ere van alle eindexamenkandidaten die dit jaar in Weert afstuderen en wordt buiten de verantwoordelijkheid van de scholen om georganiseerd.

Lees verder

Muziekgala 2017

Kunst & Cultuur

Op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 maart 2017 vindt weer het jaarlijkse Muziekgala van de drie Weerter middelbare scholen plaats in het Munttheater in Weert. De show wordt volledig ontwikkeld en ingevuld door leerlingen van deze scholen en is een zeer diverse avond uit voor iedereen die van muziek en entertainment houdt. Het is tevens het moment voor alle eindexamenclusters van het vak muziek, om hun muzikale eindproduct op het podium te presenteren. Ook dit jaar belooft het weer een show te worden die zijn weerga niet kent, met voor ieder wat wils. Variërend van popmuziek tot klassiek en van klassieke muziek tot blues; deze voorstelling heeft het allemaal in zich.

Lees verder

Filmavond India

Global Exploration

Al jarenlang een enorm succes: de filmavond voor Global Exploration. Stichting Global Exploration stelt zich tot doel Nederlandse jongeren de wereld, in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken en op die manier een gedragsverandering bij deze jongeren te bewerkstelligen. Dit jaar gaan 32 leerlingen en 6 begeleiders van het College Weert, BRAVO! College Cranendonck, Philips van Horne en Het Kwadrant naar India. Om deze ontwikkelingsstage mogelijk te maken organiseren zij voor jullie een filmavond op donderdag 6 april 2017.

Lees verder

Informatieavond Musicline

LVO-Weert

Op dinsdag 11 april 2017 organiseren Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant een informatieavond Musicline, de voorloper van het VoCo en de voorbereiding op het conservatorium! Speel je zelf een instrument of zing je graag? Ben jij iemand die veel met muziek bezig is?: Dan is Musicline misschien iets voor jou! Kom samen met je ouders naar de informatieavond Musicline. Daar krijg je alle info over VoCo inclusief een inschrijvingsformulier. Vooraf aanmelden voor de informatieavond is noodzakelijk!

Lees verder

Europese Jeugdsportdagen!

Schrijf je in voor de 50ste Europese Jeugdsportdagen 2017 in Luxemburg! Op 19, 20 en 21 mei 2017 worden voor de 50ste maal de Europese Jeugdsportdagen georganiseerd. De Europese Jeugdsportdagen staan in het teken van strijd en sportiviteit in vijf takken van sport tussen vijf gemeenten uit vijf verschillende landen.

Lees verder

Voorlichtingsuurtje voor basisschoolleerlingen met dyslexie

Met het oog op de overstap van de leerlingen naar het voortgezet onderwijs heeft het Bravo! College ook dit schooljaar weer een voorlichtingsuurtje over faciliteiten voor dyslectische leerlingen georganiseerd. Hiervoor werden leerlingen, hun ouders en basisschoolleerkrachten uitgenodigd.

Lees verder

Toetsweek

Toetsweek

Via deze weg willen wij alle leerlingen heel veel succes wensen met hun toetsen. Nog even hard werken en dan genieten van een welverdiende vakantie. Daarnaast een vriendelijk doch dringend verzoek aan de ouders/verzorgers om prudent om te gaan met ziekmeldingen van hun zoon/dochter tijdens de toetsweek. Tijdens de toetsweek wordt altijd een opvallende stijging van het aantal ziekmeldingen waargenomen. Laten we hier samen de verantwoordelijkheid voor nemen.

Lees verder

Sportklas naar Sittard

Sportklas

Na dat de sportklas leerjaar 1 afgelopen maandag even mocht uitwaaien was het afgelopen woensdag tijd voor leerjaar 2 om voor het ruime sop te kiezen. Na de middag pauze werd koers gezet richting Sittard. Bij de MBO opleiding CIOS werden de leerlingen verwelkomd voor een rondleiding door het nieuwe gebouw.

Lees verder

Project internationalisering van het vak Engels

HAVO-Atheneum, Onderwijs

Een aantal maanden geleden is klas H2D begonnen met het project internationalisering van het vak Engels. Door middel van een speciaal programma is het mogelijk om te communiceren met scholen over  de hele wereld. Wij hebben contact gemaakt met de school “Havbakkeskolen” in Denemarken. Bovengenoemd programma maakt synchrone en asynchrone communicatie in de doeltaal (Engels) mogelijk.

 

Lees verderSchaatsen met de sportklas

Sportklas

Maandag 6 februari 2017 stond voor de sportklas weer in het teken van een leuke en bijzondere dag. Direct na het zesde lesuur werd koers gezet richting Eindhoven. Eenmaal daar aangekomen werd er een korte rondleiding door de Fontys sporthogeschool gevolgd. Daarna werd de tocht voortgezet langs het zwembad richting het IJssportcentrum. Daar werden de schaatsen uit het vet gehaald en kon het glibberen en glijden beginnen. Foto's van de activiteit zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het collegecranendonck

Nieuwsbrief
  Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
  heb je een goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden
 

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: