Terugblik Europese Jeugdsportdagen

Sport

In het weekend van 19, 20 en 21 mei hebben een aantal leerlingen van onze school meegedaan aan de Europese Jeugdsportdagen die deze keer in Luxemburg in Differdange werden gehouden. Onze jeugd heeft het hartstikke goed gedaan en is dan ook als eerste geëindigd en dit al voor het tweede jaar op rij!

Proficiat allemaal!

Lees verder

Kennismakingsavond nieuwe brugklasleerlingen

Aanmeldingen

Op maandag 12 juni a.s. zullen de nieuwe brugklasleerlingen hun eerste kennismaking hebben met hun mentor(en) en met hun klasgenoten. De avond begint om 19.00 uur in de aula en terwijl de nieuwe leerlingen met hun nieuwe klas naar een lokaal gaan, worden hun ouders/verzorgers geïnformeerd over een aantal praktische zaken.

Lees verder

Tennissen met de sportklas

Sportklas

Na een welverdiende vakantie werd er direct weer goed uitgepakt door de sportklassen. In de twee weken na de meivakantie werd er afgereisd naar de tennisbanen van de Budelse Tennis Vereniging (BTV). Daar werden de sportklasleerlingen van leerjaar één en twee vriendelijk ontvangen door trainer Patrick van Haaften. Patrick heeft al sinds zijn vroegere jeugd een enorme passie voor tennis, en dit deelt hij maar al te graag met anderen.

Lees verder

Stadstriathlon Weert

Sportklas, Sport

Ook dit jaar nemen leerlingen van de scholen van LVO Weert deel aan de stadstriathlon van Weert op vrijdag 9 juni a.s. Enkele enthousiaste sportklassen zijn voor deze uitdaging opgegeven. Zij worden begeleid door hun docenten lichamelijke opvoeding. Overige leerlingen die graag mee willen doen, kunnen zich via school individueel of per drietal aanmelden. Naast de deelname aan de triathlon reizen enkele leerlingen op vrijdag 9 juni af naar Amsterdam voor de finale van Olympic Moves. Onder andere het jongens hockeyteam van Het College Weert zal daar strijden voor de eerste plek.

Lees verder

Uitnodiging Voion dialoog 'Wie zijn de docenten van de toekomst'

Leerlingen, bedrijfsleven en de samenleving vragen om onderwijs dat past bij de huidige én toekomstige tijd. Scholen zoeken naar eigentijdse manieren waarop kwalitatief goed onderwijs aangeboden kan worden, ook als er niet voldoende docenten voor alle vakken te vinden zijn. Voion nodigt je uit om met elkaar hierover een professionele dialoog (volgens de methodiek van Appreciative Inquiry) te voeren. Je krijgt inspiratie en scherpt gezamenlijk de gedachten rond dit thema. Nieuwsgierig? Klik op 'lees verder' voor meer informatie.

Lees verder

UWC Summer Xperience 2017

LVO-Weert

Het UWC organiseert in juli en augustus 2017 een Summer Xperience voor jongeren tussen 14 en 18 jaar die maatschappelijk betrokken zijn, zichzelf beter willen leren kennen en andere jongeren willen ontmoeten. De UWC Summer Xperience zit vol met uitdagende workshops en dynamische groepsactiviteiten waarin jongeren niet alleen aan de slag gaan met persoonlijke ontwikkeling, maar bovenal uitgedaagd worden om te onderzoeken en te bedenken hoe ze een bijdrage aan een duurzamere en vreedzamere wereld kunnen leveren. Benieuwd? Klik op 'lees verder' voor meer informatie.

Lees verder

Sportdag LVO Weert

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseren de scholen van LVO Weert wederom een gezamenlijke sportdag op en rondom sportpark St. Theunis. Aan deze derde editie doen alle leerlingen van alle leerjaren mee. Leerjaar 3 krijgen rondom sportpark St.Theunis sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en -verenigingen in de regio Weert. De leerlingen van leerjaar 1 nemen deel aan basketbal. Leerjaar 2 gaat aan de slag met voetbal. Voor de basketballers en voetballers volgt hierbij enige informatie over de dagindeling en vastgestelde regels.

Lees verder

Benoeming John Hausmans tot voorzitter Centrale Directie LVO Weert

LVO-Weert

John Hausmans, waarnemend voorzitter Centrale Directie van cluster LVO Weert, wordt per 1 juni 2017 benoemd tot voorzitter. LVO Weert verbindt de scholen Het College, Het Kwadrant, Philips van Horne SG en het BRAVO! College Cranendonck. Op twee locaties biedt LVO Weert tevens onderwijs aan anderstaligen (Eerste Opvang Anderstaligen). Met deze benoeming gaat LVO Weert over tot een eenhoofdige Centrale Directie. Naast onderwijsontwikkeling behoren de thema’s personeel, financiën, huisvesting, zorg en communicatie tot de portefeuille van John Hausmans.

Lees verder

Sportdag LVO-Weert 13 juni 2017 incl. teamindeling

Sport

Op dinsdag 13 juni a.s. zal er Weert-breed een sportdag plaatsvinden waar ook onze leerlingen aan zullen deelnemen. Op diverse locaties in Weert zullen allerlei sportactiviteiten plaatsvinden. De leerlingen hebben inmiddels een brief mee naar huis gekregen waar alle informatie hierover in staat. Deze brief kunt u hier nogmaals bekijken. De teamindeling kunt u hier inzien: Meisjes leerjaar 1, Jongens leerjaar 1, Meisjes leerjaar 2, Jongens leerjaar 2
De leerlingen van leerjaar 3 krijgen rondom sportpark St.Theunis (bij Het College aan de Parklaan 1a te Weert) sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en -verenigingen in de regio Weert.

Lees verder

Uitnodiging: schoolplan - toekomst LVO Weert

LVO-Weert

LVO Weert organiseert een aantal bijeenkomsten als voorbereiding op het nieuwe schoolplan. Tijdens de bijeenkomsten gaan we ons buigen over een aantal belangrijke strategische issues. Graag nodigen wij ouders, leerlingen en medewerkers van harte uit voor één van deze bijeenkomsten. Via deze link kunt u zich aanmelden en leest u meer over het doel, de opzet en de onderwerpen die aan de orde komen.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het collegecranendonck

Nieuwsbrief
  Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
  heb je een goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden
 

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: