Tafeltennistafel

Zoals jullie misschien al hebben gezien, staat er sinds afgelopen week een tafeltennistafel in de aula. Op deze tafel mogen jullie tafeltennissen voor school, na school en tijdens pauzes. Batjes en balletjes zal je dan wel zelf mee moeten nemen. 

 

Lees verder

Kerstmarkt 22 December!

Buitenschoolse activiteiten

Het BRAVO! College Cranendonck organiseert op donderdag 22 december 2016 haar eerste kerstmarkt, voor de gezelligheid én voor het goede doel.

Iedereen helpt mee: leerlingen, docenten, ouders en bedrijven uit Budel.

 

Lees verder

Activiteitenweek voor alle eerste en tweede klassen

Onderwijs

In week 51 hebben alle eerste en tweede klassen activiteitenweek. Op maandag staat onder andere de fietscontrole op de planning. Op dinsdag zijn er workshops voor de kerstmarkt. De rest van de week staat ook volgepland met leuke activiteiten. Er zijn dus geen lessen gepland deze week. De leerlingen krijgen tijdens de mentorles verdere uitleg over deze week.

 

Lees verder

Sportklas spint er op los

Sportklas

Deze week hebben de sportklassen leerjaar één en twee een bezoek gebracht aan Fitlife Budel. Daar stond een groepsles op het programma. Met een extra flesje water en een handdoek in de aanslag werd koers gezet richting Fitlife. Snel omkleden en richting de spinzaal. Daar werd onder begeleiding de spinningfietsen afgesteld en het juiste programma ingesteld.

Lees verder

Storing Magister opgelost

Magister

Vanochtend berichten we dat Magister met een storing kampte. De getoonde roostergegevens in Magister en Maestro (de Magister-app) waren daardoor niet altijd actueel. De storing is inmiddels weer verholpen. Toch blijft het verstandig om voor de actuele roosterwijzigingen te kijken op het dagrooster op de website en/of de schermen in de school.

Lees verder

Nieuwe opleidingsroutes Philips van Horne

LVO-Weert

De vraag naar goed geschoold MBO- en HBO-personeel in de regio Weert is groot en neemt toe. Daarom start de Philips van Horne SG vanaf het nieuwe schooljaar in nauwe samenwerking met Gilde opleidingen (MBO) en op het verzoek van het bedrijfsleven de opleidingsroutes ‘Technologie’ en ‘manager Transport en Logistiek’. De Technologieroute start in mavo 1. Voor de opleiding manager Transport en Logistiek kunnen leerlingen het derde jaar van de mavo kiezen. 

Lees verder

Herinnering betaling schoolfoto`s

Fotograaf

Enige tijd geleden hebben alle ouders/verzorgers via hun zoon en/of dochter een setje schoolfoto’s van hun kind ontvangen. Ouders die het setje wilden behouden, hoefden de foto’s niet te retourneren en gewoon de rekening te betalen. Diverse ouders/verzorgers hebben dit echter nog niet gedaan. Voordat Face2Face schoolfotografie  betalingsherinneringen gaat sturen naar iedereen die nog niet betaald heeft, willen wij als school een oproep doen om de betaling van de schoolfoto’s zo spoedig mogelijk in orde te maken of de foto’s te retourneren.

Lees verder

Weert on stage

LVO-Weert

VMBO-leerlingen van de regio Weert, Nederweert en Budel staat iets moois te wachten dit jaar. Voor het eerst wordt Weert On Stage georganiseerd, het beroepsoriëntatieproject voor VMBO-ers. Het Beroepenfeest van Weert On Stage zal op 16 Maart 2017 plaatsvinden in het Franciscus huis in Weert. Bij Weert On Stage maken VMBO-ers kennis met beroepen. In persoonlijke ontmoetingen met beroepsbeoefenaren leert de leerling meer over het vak of beroep van een professional.

Lees verder

Verkorte leerroute dienstverlening

LVO-Weert

Het Kwadrant en Gilde Opleidingen gaan jongeren uit de regio Weert samen klaarstomen voor een baan in de zorg of facilitaire dienstverlening. Door de opleidingen goed op elkaar af te stemmen, stromen vmbo-leerlingen makkelijker door naar het middelbaar beroepsonderwijs en kunnen ze een jaar sneller hun mbo-diploma behalen. Een doorlopende leerlijn die de kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot.

Lees verder

BRAVO! College op bezoek bij BSW

Sportklas

Zaterdag 3 december 2016. In het weekend en door de vrieskou reisde de sportklasleerlingen af naar het zuidelijker gelegen Weert. Daar in sporthal Boshoven, stond de eredivisie basketbalwedstrijd BSW vs. Leiden op het programma. Na het verzamelen in de hal werd er een plekje gezocht op de tribune om de nodige informatie over de wedstrijd te verzamelen. Na een indrukwekkende warming-up werden de namen van de spelers nog even doorgenomen.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het collegecranendonck

Nieuwsbrief
  Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
  heb je een goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden
 

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: