VMBO Basis-Kader

Het Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs, meestal afgekort tot VMBO, is een van de vijf vormen van voortgezet onderwijs in Nederland. Het VMBO biedt diverse leerwegen in het voortgezet onderwijs die toeleiden naar het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). De leerwegen binnen het VMBO verschillen vooral in de mate waarin de praktijk een plaats heeft in het onderwijs.


Basisberoepsgerichte leerweg (B)

De basisberoepsgerichte leerweg is bestemd voor leerlingen die vooral praktisch ingesteld zijn. Qua theoretische belasting is deze leerweg minder zwaar dan de kaderberoepsgerichte leerweg, vandaar ook de benaming. De leerlingen doen examen in vier algemene vakken en een beroepsgericht vak. Het examenprogramma voor deze leerweg is minder uitgebreid en meer praktisch dan dat van de andere leerwegen.

bravo_alg.jpg


Kaderberoepsgerichte leerweg (K)

De kaderberoepsgerichte leerweg wordt net als de basisberoepsgerichte leerweg gegeven op de vroegere vbo’s. Deze leerweg is voor leerlingen die theoretische kennis het liefst opdoen door praktisch bezig te zijn. De benaming verwijst naar het feit dat de leerlingen al bezig zijn met een opleiding die in zijn geheel gericht is op een functie op kaderniveau (niveau 3 of 4 in het mbo). De leerling doet examen in vier algemene vakken en een beroepsgericht vak of programma. De kaderberoepsgerichte leerweg kan geassocieerd worden met de voormalige mavo-c.


Leerlingen van VMBO-BK zitten de eerste twee leerjaren op BRAVO! College Cranendonck in dakpanklassen. Twee niveaus zijn gegroepeerd in één klas.

De leerlingen van het BK-onderwijs vervolgen hun leerweg het derde leerjaar op Het Kwadrant.

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het collegecranendonck

Nieuwsbrief
  Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
  heb je een goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden
 

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: