Voor groep 8


Binnenkort maak je een keuze voor een school voor voortgezet onderwijs. Weet jij al wat je zoekt? Ben je misschien nieuwsgierig naar het Technasium of de Kunst en Cultuur-stroom? Kom dan naar het BRAVO! College! Wist je dat wij de plezierigste school van de regio zijn?! Een Brabantse school die gekend en geliefd is in de buurt en waar plezier, samenwerken en presteren centraal staan. Het BRAVO! College Cranendonck is een school die midden in de Budelse gemeenschap staat. De kleinschaligheid en de warme en persoonlijke sfeer maken dat je je snel thuis voelt. Hier sta je er niet alleen voor!


Open Huis

De scholen van LVO-Weert organiseren ook in het schooljaar 2017-2018 een Open Huis. Op maandag 9 oktober 2017 kunnen leerlingen, ouders en andere belangstellenden ‘sfeer proeven’ op de scholen en actief deelnemen aan de activiteiten. Er zal veel aandacht zijn voor de specifieke speerpunten van de scholen, zoals het Technasium, Kunst & Cultuur, de Topsport Talentschool en de sportklassen. Voor degenen die nu al benieuwd zijn naar onze school: de Open Huis-folder 2016-2017 is hier in te zien. Ook onze nieuwste promotiefilm op deze pagina geeft je een goed beeld van onze school.

 

Voorlichtingsavonden

Tijdens de voorlichtingsavond/proeflessen voor groep 8 op maandag 15 januari 2017 van 18:30 tot 20:30 uur wordt uitgebreide informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Ouders en leerlingen van groep 8 ontvangen tijdig informatie over de voorlichtingsavond via hun basisschool. Inschrijven is verplicht.

 

 


BRAVO! College

Op het BRAVO! College kun je terecht voor de eerste twee leerjaren van de Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg van het Vmbo, de eerste twee leerjaren van Havo en Atheneum en de volledige, vierjarige Mavo. Ook LWOO-geïndiceerde leerlingen kunnen bij ons terecht. Het eerste jaar is het even wennen aan de nieuwe school, de nieuwe vakken en de nieuwe mensen. Maar de grootste uitdaging is de zoektocht naar wie je bent, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Wij helpen je daarbij!

 

Missie en kernwaarden

Het BRAVO! College Cranendonck wil zijn leerlingen niet alleen onderwijzen, maar ook VERRIJKEN als mens. Dit kan door te leren hoe uitdagingen GEZAMENLIJK aangepakt kunnen worden, samen met medeleerlingen, met docenten, met ouders, met de buurt en met andere onderwijsinstellingen. Deze gezamenlijke aanpak met mensen en organisaties die DICHTBIJ de leerling staan moet zorgen voor meer PLEZIER in het leren. Onze missie is dan ook:

“Wij maken samen van het BRAVO! College Cranendonck de plezierigste school van de regio! Een Brabantse school die gekend en geliefd is in de buurt en waar plezier, samenwerken en presteren centraal staan.”


Visie

Het BRAVO! College is een kleinere school. We gaan en staan voor boeiend, toekomst- en voortgezet onderwijs op maat en goede resultaten. Onze BRAVO! College-leerlingen stromen optimaal toegerust door naar het vervolgonderwijs. Vanuit een zelfstandige en zelfbewuste houding werken ze in een stimulerende en plezierige omgeving samen aan de eigen ontwikkeling en die van de ander. Dit alles gebeurt onder de bezielende (bege)leiding van ons professioneel en gekwalificeerd team.


Rust, regelmaat en ruimte

Het lesrooster op het BRAVO! College is bijzonder. Je begint elke dag op dezelfde tijd en bent elke dag op hetzelfde moment uit. De lestijden zijn van 8.45 tot 14.55 uur. Dat is wel zo duidelijk. Onze lessen duren 50 minuten en je hebt elke dag zes lessen. Zo heb je rust en structuur op school.


Veel extra’s

BRAVO! College Cranendonck biedt veel extra’s voor leerlingen die uitgedaagd willen worden. Allereerst is er voor de HAVO-Atheneum het Technasium; een middel om leerlingen kennis te laten maken met de fascinerende wereld van wetenschap en technologie. Het College is ook begaafdheidsprofielschool. Meer begaafde en hoogbegaafde leerlingen kunnen nog meer maatwerk en ruimte krijgen.

Daarnaast heeft sport een prominente plek binnen de school. Leerlingen die dat willen, kunnen direct na school sporten in onze eigen sportklas of bij een van de sportverenigingen waarmee de school samenwerkt. Het College is ook een van de drie Topsport Talent Scholen in Limburg. Topsporters krijgen extra faciliteiten om sport en studie te kunnen combineren.
 


 

Veranderingen in het Weerter Voortgezet Onderwijs

De komende jaren veranderen er een aantal zaken in het Weerter Voortgezet Onderwijs. Hieronder een opsomming van de veranderingen in de vorm van een lijst met veelgestelde vragen. De onderstaande antwoorden gelden voor leerlingen die op dit moment in groep 8 zitten.


1) Ik heb van mijn basisschool het advies VMBO-basis of VMBO-kader. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies VMBO-basis en VMBO-kader melden zich aan op BRAVO! College Cranendonck of op Het Kwadrant. Zij bieden de sectoren techniek, zorg & welzijn, economie en leren & werken. Op Het Kwadrant wordt tevens een zesjarige techniekopleiding aangeboden in samenwerking met Gilde Opleidingen en het bedrijfsleven. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor leerlingen die een sterke voorkeur hebben voor techniek.


2) Ik heb van mijn basisschool het advies MAVO/VMBO-T. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies MAVO (VMBO-T) melden zich aan op BRAVO! College Cranendonck of op de Philips van Horne.


3) Ik heb van mijn basisschool het advies HAVO. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies HAVO melden zich aan op BRAVO! College Cranendonck of op de Philips van Horne. 


4) Ik heb van mijn basisschool het advies Atheneum/VWO. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies Atheneum melden zich aan op BRAVO! College Cranendonck of Het College Weert. 


5) Ik heb van mijn basisschool het advies Gymnasium. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies Gymnasium melden zich aan op Het College Weert.


6) Welke brugklassen hebben de verschillende locaties?

  • BRAVO! College Cranendonck: 1 VMBO-basis/kader gecombineerd, 1 MAVO, 1 HAVO/Atheneum.
  • Het Kwadrant: 1 VMBO-basis, VMBO-kader en daarnaast het Praktijkonderwijs en de zesjarige Techniekopleiding.  
  • Philips van Horne: 1 MAVO, 1 HAVO, 1 HAVO-TTO.
  • Het College Weert: 1 Atheneum, 1 Atheneum-TTO, 1 Gymnasium en 1 Gymnasium-TTO. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een aparte klas 1 Atheneum-TTO en 1 Gymnasium-TTO gemaakt.  


7) Ik wil Tweetalig Onderwijs (TTO) volgen. Op welke locaties is dit mogelijk?

TTO is alleen mogelijk op HAVO en VWO. HAVO-leerlingen die TTO willen volgen, melden zich aan op de Philips van Horne. Atheneum- en Gymnasiumleerlingen die TTO willen volgen, melden zich aan op Het College Weert. TTO is niet mogelijk op BRAVO! College Cranendonck.


8) Ik wil het Technasium doen. Op welke locaties kan dit?

Het Technasium is alleen mogelijk op HAVO en VWO. HAVO-leerlingen die het Technasium willen volgen, melden zich aan op BRAVO! College Cranendonck of de Philips van Horne. Atheneum- en Gymnasiumleerlingen die het Technasium willen volgen, melden zich aan op Het College Weert. 


9) Waar kan ik als topsporter terecht en waar kan ik extra sporten als ik dat leuk vind?

Topsporttalenten krijgen een persoonlijk gesprek. Iedereen die het verder leuk vindt om extra te sporten, kan terecht op alle scholen in Weert en Cranendonck. Op deze scholen worden speciale sportklassen aangeboden.


10) Welke locaties hebben programma's voor hoogbegaafde leerlingen?

Zowel de Philips van Horne als Het College Weert en BRAVO! College Cranendonck bieden speciale programma's voor hoogbegaafde en meer begaafde leerlingen. Het College is daarnaast gecertificeerd als begaafdheidsprofielschool.


11) Hoe zit het met aanmelden?

Zoals in de agenda van het BRAVO! College terug te vinden is, zijn maandag 12 maart en dinsdag 13 maart 2018 de aanmeldingsavonden (19:00-21:00 uur). Ouders van leerlingen in groep 8 worden hierover ingelicht via de basisscholen.Interesse in Koers? Dit kunt u aangeven tijden het aanmelden in Weert of Cranendonck. 

Voor het aanmelden zijn de volgende documenten nodig:

  • Een kopie (voor- en achterkant) van een geldig identiteitsbewijs van de leerling.
  • Het BSN-nummer van de leerling.
  • Adviesformulier VO van de basisschool.

Het aanmeldformulier is hier tevens te downloaden. Ouders/verzorgers die dat op prijs stellen, kunnen het formulier uitprinten en thuis alvast invullen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik maakt, willen wij u vragen om het ingevulde formulier mee te nemen naar de aanmeldavond.


Kennismakingsavond nieuwe leerlingen: maandag 11 juni 2018.


Goed onderwijs voor iedereen

In Weert en Cranendonck bundelen wij onze krachten om goed onderwijs te kunnen geven aan iedereen. Ben je benieuwd naar hetgeen we op de drie scholen te bieden hebben? Ga dan eens uitgebreid zitten voor ons compilatiefilmpje (+/- 15 minuten).

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het collegecranendonck

Nieuwsbrief
  Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
  heb je een goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden
 

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: