Open Huis


De scholen van LVO-Weert organiseerden ook dit jaar een Open Huis. Van 10 t/m 13 oktober 2016 konden leerlingen, ouders en andere belangstellenden ‘sfeer proeven’ op de scholen en actief deelnemen aan de activiteiten. Heb je het Open Huis gemist? Onze Open Huis-folder is hier in te zien. Ook onze nieuwste promotiefilm geeft een kijkje in de school.

 

 

Onderwijs op maat

BRAVO! College Cranendonck heeft een lange traditie van goed onderwijs. Aan dat vertrouwde onderwijs hebben wij de laatste jaren een aantal elementen toegevoegd die het onderwijs nog rijker maken. Maatwerk is het sleutelwoord. Wij geven jou de ruimte om eigen keuzes te maken. Je krijgt meer verantwoordelijkheid en meer ruimte om zelf of samen met anderen aan projecten te werken.

Uiteraard gekoppeld aan een goede begeleiding. Leerlingen maken deel uit van een klas, maar doorlopen meer en meer een eigen traject. Hiermee doen we recht aan jouw persoonlijke talenten, niemand is immers hetzelfde. Het College Cranendonck wil rekening houden met jouw interesses en jouw manier van leren.


Levensecht

Een ander sleutelwoord op het BRAVO! College Cranendonck  is ‘levensecht’. Wij willen dat je naast theorie ook kennis maakt met de toepassing ervan. Je wordt uitgedaagd om met deze kennis actief aan de slag te gaan. En dat betekent vooral veel doen. Zelf of samen met andere leerlingen. Het gebouw biedt voldoende mogelijkheden hiervoor: leslokalen, samenwerkplekken, stilteplekken en natuurlijk ICT. Zo worden de lessen aantrekkelijk en afwisselend.

De opgedane kennis en vaardigheden komen uiteindelijk van pas in je vervolgstudie. Leerlingen van Het College vallen minder uit op HBO’s en universiteiten dan leerlingen van veel andere scholen. En daar zijn we best een beetje trots op.


Rust, regelmaat en ruimte

Het lesrooster op het BRAVO! College is bijzonder. Je begint elke dag op dezelfde tijd en bent elke dag op hetzelfde moment uit. De lestijden zijn van 8.45 tot 14.55 uur. Dat is wel zo duidelijk. Onze lessen duren 50 minuten en je hebt elke dag zes lessen. Zo heb je rust en structuur op school.


Veel extra’s

BRAVO! College Cranendonck biedt veel extra’s voor leerlingen die uitgedaagd willen worden. Allereerst is er voor de HAVO-Atheneum het Technasium; een middel om leerlingen kennis te laten maken met de fascinerende wereld van wetenschap en technologie. Het College is ook begaafdheidsprofielschool. Meer begaafde en hoogbegaafde leerlingen kunnen nog meer maatwerk en ruimte krijgen.

Daarnaast heeft sport een prominente plek binnen de school. Leerlingen die dat willen, kunnen direct na school sporten in onze eigen sportklas of bij een van de sportverenigingen waarmee de school samenwerkt. Het College is ook een van de drie Topsport Talent Scholen in Limburg. Topsporters krijgen extra faciliteiten om sport en studie te kunnen combineren.
 


 

Veranderingen in het Weerter Voortgezet Onderwijs

De komende jaren veranderen er een aantal zaken in het Weerter Voortgezet Onderwijs. Hieronder een opsomming van de veranderingen in de vorm van een lijst met veelgestelde vragen. De onderstaande antwoorden gelden voor leerlingen die op dit moment in groep 8 zitten.


1) Ik heb van mijn basisschool het advies VMBO-basis of VMBO-kader. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies VMBO-basis en VMBO-kader melden zich aan op BRAVO! College Cranendonck of op Het Kwadrant. Zij bieden de sectoren techniek, zorg & welzijn, economie en leren & werken. Op Het Kwadrant wordt tevens een zesjarige techniekopleiding aangeboden in samenwerking met Gilde Opleidingen en het bedrijfsleven. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor leerlingen die een sterke voorkeur hebben voor techniek.


2) Ik heb van mijn basisschool het advies MAVO/VMBO-T. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies MAVO (VMBO-T) melden zich aan op BRAVO! College Cranendonck of op de Philips van Horne.


3) Ik heb van mijn basisschool het advies HAVO. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies HAVO melden zich aan op BRAVO! College Cranendonck of op de Philips van Horne. 


4) Ik heb van mijn basisschool het advies Atheneum/VWO. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies Atheneum melden zich aan op BRAVO! College Cranendonck of Het College Weert. 


5) Ik heb van mijn basisschool het advies Gymnasium. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies Gymnasium melden zich aan op Het College Weert.


6) Welke brugklassen hebben de verschillende locaties?

  • BRAVO! College Cranendonck: 1 VMBO-basis/kader gecombineerd, 1 MAVO, 1 HAVO/Atheneum.
  • Het Kwadrant: 1 VMBO-basis, VMBO-kader en daarnaast het Praktijkonderwijs en de zesjarige Techniekopleiding.  
  • Philips van Horne: 1 MAVO, 1 HAVO, 1 HAVO-TTO.
  • Het College Weert: 1 Atheneum, 1 Atheneum-TTO, 1 Gymnasium en 1 Gymnasium-TTO. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een aparte klas 1 Atheneum-TTO en 1 Gymnasium-TTO gemaakt.  


7) Ik wil Tweetalig Onderwijs (TTO) volgen. Op welke locaties is dit mogelijk?

TTO is alleen mogelijk op HAVO en VWO. HAVO-leerlingen die TTO willen volgen, melden zich aan op de Philips van Horne. Atheneum- en Gymnasiumleerlingen die TTO willen volgen, melden zich aan op Het College Weert. TTO is niet mogelijk op BRAVO! College Cranendonck.


8) Ik wil het Technasium doen. Op welke locaties kan dit?

Het Technasium is alleen mogelijk op HAVO en VWO. HAVO-leerlingen die het Technasium willen volgen, melden zich aan op BRAVO! College Cranendonck of de Philips van Horne. Atheneum- en Gymnasiumleerlingen die het Technasium willen volgen, melden zich aan op Het College Weert. 


9) Waar kan ik als topsporter terecht en waar kan ik extra sporten als ik dat leuk vind?

Topsporttalenten krijgen een persoonlijk gesprek. Iedereen die het verder leuk vindt om extra te sporten, kan terecht op alle scholen in Weert en Cranendonck. Op deze scholen worden speciale sportklassen aangeboden.


10) Welke locaties hebben programma's voor hoogbegaafde leerlingen?

Zowel de Philips van Horne als Het College Weert en BRAVO! College Cranendonck bieden speciale programma's voor hoogbegaafde en meer begaafde leerlingen. Het College is daarnaast gecertificeerd als begaafdheidsprofielschool.


11) Hoe zit het met aanmelden?

Zoals in de agenda van het BRAVO! College terug te vinden is, zijn maandag 13 maart en dinsdag 14 maart 2017 de aanmeldingsavonden (19:00-21:00 uur). Ouders van leerlingen in groep 8 worden hierover ingelicht via de basisscholen.Interesse in Koers? Dit kunt u aangeven tijden het aanmelden in Weert of Cranendonck. 

Voor het aanmelden zijn de volgende documenten nodig:

  • Een kopie (voor- en achterkant) van een geldig identiteitsbewijs van de leerling.
  • Het BSN-nummer van de leerling.
  • Adviesformulier VO van de basisschool.

Het aanmeldformulier is hier tevens te downloaden. Ouders/verzorgers die dat op prijs stellen, kunnen het formulier uitprinten en thuis alvast invullen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik maakt, willen wij u vragen om het ingevulde formulier mee te nemen naar de aanmeldavond.


Kennismakingsavond nieuwe leerlingen: maandag 12 juni 2017.


Goed onderwijs voor iedereen

In Weert en Cranendonck bundelen wij onze krachten om goed onderwijs te kunnen geven aan iedereen. Ben je benieuwd naar hetgeen we op de drie scholen te bieden hebben? Ga dan eens uitgebreid zitten voor ons compilatiefilmpje (+/- 15 minuten).

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het collegecranendonck

Nieuwsbrief
  Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
  heb je een goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden
 

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: