Zesjarige techniekopleiding

Het BRAVO! College zet met lokale partners na ruim 20 jaar het techniekonderwijs in Cranendonck weer terug op de kaart! Huidige groep 8-leerlingen met het advies voor basis, kader en mavo kunnen zich voor het schooljaar 2019-2020 definitief aanmelden voor de zesjarige techniekopleiding op het BRAVO! College. Een unieke vmbo/mbo-techniekopleiding waarbij een leerling in zes jaar een vakdiploma in de sector techniek behaalt op mbo niveau 2, 3 of 4. Een belangrijke stap voor het onderwijs, de lokale ondernemers en de gemeenschap Cranendonck.

Verbinding bedrijfsleven

Er wordt nadrukkelijk verbinding gezocht met het lokale bedrijfsleven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van leslocaties bij de bedrijven uit diverse branches. Zodoende blijft de overdracht van kennis en het werken met de nieuwste materialen up-to-date. Mbo-opleidingen uit Brabant en Limburg hebben zich al gemeld als partner om een doorlopende leerlijn te realiseren. Door het aanbieden van een hoogwaardige en innovatieve technische opleiding hopen alle betrokkenen dat de leerlingen die nu nog dagelijks naar België gaan voor vakonderwijs, kunnen worden behouden voor de school in Cranendonck en lokale technische vacatures beter kunnen worden ingevuld. 

Informatie

Meer informatie? Bekijk dan het filmpje onderaan op deze pagina. Heeft u daarna nog vragen? Neem dan contact op met onze sectordirecteur Ruben Barten via het algemene schoolnummer (0495 49 14 32) of via e-mail (r.barten@stichtinglvo.nl).

 
LVO Weert

Het BRAVO! College maakt onderdeel uit van het cluster LVO Weert. Binnen dit cluster wordt er samengewerkt met de technische opleidingen van Het Kwadrant (vakmanschap) en de Philips van Horne (technologie). De 6-jarige techniekopleiding van het BRAVO! College geldt als één van de pijlers in het regionaal plan ‘Sterk Techniek Onderwijs’.

BRAVO! College Cranendonck

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!