Ga op een technische ontdekkingsreis met BIVAK!

Straks ga je naar de middelbare school. Weet je al welke? Kies je voor een leuke school, die lekker dichtbij is, met leuke lessen, spannende uitdagingen en fijne leraren? Goede keus! Kies je ook voor een opleiding die je alle kansen geeft op een fantastische baan in de techniek? Geweldig! Dan heb je je keuze eigenlijk al gemaakt. Welkom bij BIVAK!

BIVAK is een afkorting van Bijzonder Innovatief Vakmanschap. Een zesjarige technische opleiding op het gebied van elektro-, installatie-, bouw- en metaaltechniek. BIVAK is een initiatief van het BRAVO! College, Ondernemers Contact Cranendonck (OCC), Kr8tig, gemeente Cranendonck en Vocaal.

Door leerlingen lokaal op te leiden en bij afstuderen een baangarantie af te geven, wordt de kans groter dat zij in de regio gaan werken én blijven wonen. Tevens worden technische vacatures sneller ingevuld en kunnen bedrijven blijvend ontwikkelen en doorgroeien.


Technisch onderwijs

Bij BIVAK ligt de focus op technisch onderwijs dat innovatief is en past bij de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Voor het opleiden van jong technisch talent dragen, naast vakdocenten, ook leermeesters uit de bedrijven vakkennis en expertise over. Technische thema’s waar leerlingen mee in aanraking komen zijn; circulaire energie (i.s.m. Metalot), duurzaam bouwen, het aanleggen van zonnepanelen, opwekken van windenergie, installeren van warmtepompinstallaties, bedenken van slimme technologie in en om het huis, programmeren, robotica en ict.


Praktijklessen

Praktijklesruimtes zijn ingericht bij de partnerbedrijven van BIVAK, waardoor lesprogramma’s continu worden doorontwikkeld en er gewerkt wordt met de nieuwste apparatuur en techniek. Leerlingen ronden in de eerste twee periodes van het eerste leerjaar een veiligheidscursus (VCA) op het gebied van veilig en gezond werken af. Hierdoor is het meelopen/opdrachten maken in een bedrijf mogelijk.


Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje onderaan op deze pagina en neem een kijkje op de website van BIVAK:

Website BIVAK 

BRAVO! College Cranendonck

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!