LVO Weert: veelgestelde vragen


Het BRAVO! College en de Weerter scholen voor Voortgezet Onderwijs zijn met elkaar verbonden binnen het cluster LVO Weert. De scholen hebben één gezamenlijke directie en een servicepunt dat voor alle scholen werkzaam is op het gebied van ICT, personeel, financiën, administratie en facilitair. Benieuwd welke school past bij jouw basisschooladvies? Bekijk dan hier de lijst met veelgestelde vragen en check onze interactieve poster voor het aanbod.

Aanbod LVO Weert


1) Ik heb van mijn basisschool het advies VMBO-basis of VMBO-kader. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een vmbo-basis of vmbo-kader advies melden zich aan op de Het Kwadrant of het BRAVO! College Cranendonck. Het Kwadrant biedt de volledige vierjarige opleiding aan waarbij de leerlingen na het tweede leerjaar kunnen kiezen uit de profielen:

  • EO: Economie en Ondernemen
  • BWI: Bouwen, Wonen en Interieur
  • PIE: Produceren, Installeren en Energie
  • ZW: Zorg & Welzijn
  • DP: Dienstverlening & Producten

Het BRAVO! College biedt de eerste twee leerjaren van vmbo-b/k aan. Deze leerlingen vervolgen hun studie vervolgens aan Het Kwadrant.

Zowel op Het Kwadrant als op het BRAVO! College wordt tevens een techniekopleiding aangeboden in samenwerking met het MBO en bedrijfsleven. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor leerlingen die een sterke voorkeur hebben voor techniek. Op het BRAVO! College wordt deze opleiding aangeboden onder de naam BIVAK. Op Het Kwadrant onder de naam Vakmanschapsroute.


2) Ik heb van mijn basisschool het advies MAVO/VMBO-T. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies MAVO (VMBO-T) melden zich aan op het BRAVO! College Cranendonck of op de Philips van Horne. Beiden bieden een 4-jarige MAVO met alle sectoren.


3) Ik heb van mijn basisschool het advies HAVO. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies HAVO melden zich aan op het BRAVO! College Cranendonck of op de Philips van Horne. BRAVO! College Cranendonck biedt alleen de eerste drie leerjaren van HAVO. De leerlingen vervolgen hun studie aan de Philips van Horne.


4) Ik heb van mijn basisschool het advies Atheneum/VWO. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies Atheneum melden zich aan op het BRAVO! College Cranendonck of Het College Weert. BRAVO! College Cranendonck biedt alleen de eerste twee leerjaren van het Atheneum aan. De leerlingen vervolgen hun studie aan Het College Weert.


5) Ik heb van mijn basisschool het advies Gymnasium. Waar kan ik mij aanmelden?

Leerlingen met een advies Gymnasium melden zich aan op Het College Weert.


6) Welke brugklassen hebben de verschillende locaties?

  • BRAVO! College Cranendonck: 1 VMBO-Basis/Kader gecombineerd, 1 VMBO-Kader/MAVO gecombineerd, 1 Techniekopleiding, 1 MAVO/HAVO, 1 HAVO/Atheneum en eventueel 1 Atheneum (bij voldoende aanmeldingen).
  • Het Kwadrant: in de brugklas van het vmbo zitten alle basis- en kaderleerlingen bij elkaar in gecombineerde klassen. Leerlingen van Praktijkonderwijs zitten in aparte klassen.
  • Philips van Horne: vanaf schooljaar 2021-2022 worden alle leerlingen in een tweejarige mavo-havo dakpanklas geplaatst. Gedurende deze twee schooljaren heeft de leerling de kans om te laten zien welk niveau het best passend voor hem/haar is. Aan het einde van leerjaar 2 wordt de leerling bevorderd naar mavo 3 of havo 3.
  • Het College Weert: 1 Atheneum, 1 Atheneum-TTO, 1 Gymnasium en 1 Gymnasium-TTO. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een aparte klas 1 Atheneum-TTO en 1 Gymnasium-TTO gemaakt.  


7) Ik wil Tweetalig Onderwijs (TTO) volgen. Op welke locaties is dit mogelijk?

TTO is alleen mogelijk op het VWO. Atheneum- en Gymnasiumleerlingen die TTO willen volgen, melden zich aan op Het College Weert. TTO is niet mogelijk op BRAVO! College Cranendonck.


8) Ik wil het Technasium doen. Kan dat op het BRAVO! College?

Nee, geen Technasium, maar wel Technologie, dat nauw aansluit bij het Technasium.


9) Waar kan ik als topsporter terecht?

Topsporttalenten kunnen op alle scholen van LVO Weert speciale begeleiding krijgen. Zij krijgen hiertoe een persoonlijk gesprek. 


10) Welke locaties hebben programma's voor hoogbegaafde leerlingen?

Het College is gecertificeerd als begaafdheidsprofielschool en biedt speciale programma's voor hoogbegaafde en meer begaafde leerlingen. Het BRAVO! College maakt gebruik van de faciliteiten en kennis van Het College. De atheneumleerlingen op het BRAVO! College worden in het eerste leerjaar, samen met de leerllingen van Het College, gescreend..


11) Hoe zit het met aanmelden?

Zoals in de agenda van het BRAVO! College terug te vinden is, zijn maandag 6 maart en dinsdag 7 maart 2023 de aanmeldingsavonden (19:00-21:00 uur). Ouders van leerlingen in groep 8 worden hierover ingelicht via de basisscholen.


12) Hoe kan ik me aanmelden voor Koers?

Leerlingen die volgend schooljaar beginnen op het voortgezet onderwijs (mavo-havo-atheneum), kunnen zich ook aanmelden voor het onderwijsconcept 'Koers'. Aanmelden kan op maandag 6 en dinsdag 7 maart 2023. Ouders en leerlingen melden zich aan bij Het College Weert. 

Voor schooljaar 2022-2023 is er een maximum aantal leerlingen toegelaten tot het Koers onderwijs. Het aantal leerlingen dat instroomt is gelijk zijn aan het aantal leerlingen dat uitstroomt. Voor het schooljaar 2023-2024 volgt t.z.t. meer info.

 

De kennismakingsavond voor de nieuwe leerlingen is op maandag 5 juni 2023.

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.