Nieuws

Aanschaf laptop via Studywise

28 juni 2022
Terug

Het onderwijs is aan het veranderen. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van digitaal (ondersteunde) leermethodes waarbij een eigen laptop nodig is. Daarom heeft Stichting LVO een overeenkomst afgesloten met Studywise, een partij die goede laptops tegen scherpe prijzen aanbiedt. Hun flyer is hier in te zien.


Bring Your Own Device (BYOD)

Om meer recht te doen aan gepersonaliseerd leren, wordt de laatste jaren ook binnen LVO Weert steeds meer gebruik gemaakt van digitale methodes. Door gebruik te maken van digitale methodes is het voor leerlingen makkelijker om te versnellen of te vertragen en de methodes geven de docent snel inzicht in het niveau van de leerling of klas. Efficiënt en effectief. Met een eigen device heeft de leerling altijd de beschikking over een eigen digitale werkplek. Makkelijk voor bijvoorbeeld het maken van verslagen. Het is niet zo dat we helemaal digitaal gaan werken bij alle vakken. Dit gebeurt vooralsnog alleen bij het Koers onderwijs. Daar is het meenemen van een laptop of tablet een verplichting.


Studywise

Op de website van Studywise is een webshop (https://shop.studywise.nl/) ingericht voor de scholen van LVO Weert. Vul hiervoor bij onderwijsinstelling de naam van de school in. Bij het aanschaffen van een laptop wordt een overeenkomst aangegaan met Studywise. LVO Weert staat buiten deze overeenkomst. Een eigen laptop die al in bezit is, kan ook gebruikt worden op school. In principe kunnen alle laptops met alle besturingssystemen functioneren op het WIFI-netwerk van de school.

Garantiepakket

Mocht je besluiten om een device aan te schaffen via Studywise, dan kun je ervoor kiezen om ook een garantiepakket af te sluiten. Studywise heeft diverse soorten garantiepakketten opgenomen in het aanbod. Daarnaast kun je advies inwinnen bij de eigen verzekeringsmaatschappij voor verzekering bij eventuele schade of diefstal.

De devices kunnen op school veilig worden opgeborgen in de kluisjes van de leerlingen. Let wel, LVO Weert is niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal van de eigen device of het bij Studywise aangeschafte device. 

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.