Nieuws

Dringend advies dragen mondkapjes

4 oktober 2020
Terug

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er een beroep op ons allen wordt gedaan: Minister Slob maakte afgelopen donderdag het landelijk dringende advies tot het dragen van een mondkapje bekend.

Het BRAVO! College volgt het dringende advies van de overheid op en we gaan vanaf maandag 5 oktober mondkapjes dragen.

We geven samen het goede voorbeeld en dragen hiermee bij aan de bescherming van elkaar.

Wanneer dragen we een mondkapje:

  • Bij binnenkomst school
  • Bij verplaatsingen in de gangen en de aula.
    Wanneer je een zitplaats hebt in de klas, in de aula of in de hal, dan mag het mondkapje af. Dus bij alle verplaatsingen in het gebouw dragen we allemaal een mondkapje.
  • Bij praktijklessen/practica waar de 1,5m afstand niet bewaakt kan worden (uiteraard houden we rekening met de veiligheid).

Bovenstaande geldt voor zowel leerlingen, personeel en eventuele bezoekers van de school.
De leerlingen dienen zelf te zorgen voor een mondkapje.

Het dragen van mondkapjes is nadrukkelijk een aanvulling op de basisregels en geen vervanging daarvan. Het blijft dus van belang om afstand te houden, handen te ontsmetten, hoesten in de elleboog en thuis te blijven bij klachten. Ook bij het dragen van mondkapjes blijft het van groot belang om de hygiënerichtlijnen van het RIVM te volgen.

We weten dat er ook tegengeluiden zijn voor het dragen van mondkapjes, maar als school volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de VO-raad. We hebben er alle vertrouwen in dat hier de voors en tegens afgewogen zijn.

U en ik, leerlingen en collega’s, willen de school zo lang mogelijk openhouden, vandaar deze brief met een dringend verzoek. We rekenen op uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

R. Barten. 
Sectordirecteur BRAVO! College

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.