Nieuws

Film en vragenlijst preventie alcohol, roken, gamen en drugs

27 november 2020
Terug

Jongeren maken meer en sneller emotionele keuzes. Ze zijn minder goed in staat om hun gedrag te controleren en gevoelig voor hun sociale omgeving. Het gedrag is vaak sterk gericht op ‘kicks’. Hierdoor zijn ze extra kwetsbaar voor riskant gedrag in de vorm van roken, alcohol- en drugsgebruik.

Omdat informatieavonden over dit onderwerp op dit moment niet mogelijk zijn, heeft het preventieteam van het Vincent van Gogh een film gemaakt. In deze film neemt preventiemedewerker Hein jullie mee en vertelt over de belangrijkste middelen (alcohol, roken, gamen, cannabis, XTC en lachgas). Ook komt de ontwikkeling van het puberbrein aan bod en worden er tips aan ouders gegeven om het gesprek aan te gaan en afspraken te maken met hun kind.

De film is hier te bekijken: https://vimeo.com/456909678 met wachtwoord: 7WTvSg! (geldig tot eind 2020). Bij de film hoort tevens een flyer met achtergrondinformatie.


Vragenlijst

Heb jij een kind tussen de 12-18 jaar? Laat ons weten of en hoe jij met hem/haar praat over roken alcohol drinken. Jouw antwoorden zijn volledig anoniem en vertrouwelijk én helpen het preventieteam om ouders beter te ondersteunen. De vragenlijst duurt ongeveer 10 min.

Standaard(desktop)versie: https://zcu.io/QbZx
Mobiel: https://zcu.io/1RPQ

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.