Nieuws

Ondernemer in de dop

31 januari 2020
Terug

Op maandag 3 februari a.s. start voor de leerlingen van het BRAVO! College het project de ‘Ondernemer in de dop’. Scholieren uit groep 7 & 8 van diverse basisscholen sluiten een week later aan.

Zij gaan samen de komende maanden een ‘eigen onderneming’ opzetten. Met behulp van workshops en een projectboekje schrijven zij een eigen businessplan, gaan zij een product ontwerpen en produceren, en verkopen ze dit uiteindelijk op hun eigen georganiseerde markt.

Afgelopen jaar hebben we het project voor de eerste maal gedraaid en met succes!
Maar we hebben ook gemerkt dat het fijn zou zijn, als iedere groep een vaste begeleider zou hebben.
We zijn daarom op zoek naar ondernemers uit de omgeving en/of ouders, die het leuk vinden om een enthousiaste groep leerlingen te begeleiden.

Ze werken 12 maandagmiddagen van 15.00 uur tot 16.00 uur aan dit project en dit loopt tot 15 juni. De exacte data zijn op te vragen. Mocht u interesse hebben of iemand kennen die dit leuk zou vinden, dan verzoeken wij u vriendelijk om dit per email door te geven aan mevrouw Lonneke Janssen via l.janssen@stichtinglvo.nl. Mocht u uw steentje willen bijdragen, maar niet iedere maandag kunnen, ook dan graag een mailtje naar haar. Dit geldt ook als u meer informatie wilt over dit project.

Het gaat om groepjes van 7 à 8 leerlingen (in totaal 40 tot 50 leerlingen). Van de begeleiders vragen we om een groep te begeleiden bij het hele proces: van het bedenken van meerdere producten, tot het ontwerp en de verkoop, maar ook, waar nodig, het groepsproces enigszins sturen.
De opdrachten zijn geschreven voor de leerlingen, dus heel toegankelijk.

BRAVO! College Cranendonck

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!