Nieuws

Persconferentie 21 april 2020

22 april 2020
Terug

Dinsdagavond 21 april heeft premier Rutte in de persconferentie inderdaad bevestigd dat het onderwijs gedeeltelijk wordt opgestart. Het advies van het Outbreak Management Team (OMT) luidt dat de vo-scholen zich moeten voorbereiden op fysiek lesgeven. Het vooruitzicht is dat de vo-scholen een maand na het openstellen van de po scholen opengesteld kunnen worden voor het organiseren van fysieke lesactiviteiten.

Voor LVO Weert betekent dit dat we mogelijk 2 juni onze scholen openen, met de inachtneming van de algemene richtlijnen van het RIVM. Hiervoor is het houden van anderhalve meter afstand een voorwaarde. Het RIVM dient een opstartprotocol voor vo eerst nog goed te keuren. 


Algemeen

De huidige algemene maatregelen worden tot 20 mei verlengd. We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland.  De huidige basisregels blijven van kracht: zoveel mogelijk thuisblijven, zoveel mogelijk thuiswerken, afstand houden en  zo vaak mogelijk de handen wassen. In de week voor 20 mei, wordt aangekondigd wat de maatregelen zullen zijn na 20 mei. Lees meer.

Premier Rutte gaf aan dat we nu voorzichtig moeten handelen om spijt achteraf te voorkomen. Dat we moeten volhouden en dat we het samen moeten doen. Dat geldt ook binnen LVO: samen volhouden en elkaar helpen. Eerst gezondheid, dan de rest. 

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.