Nieuws

Start Sterk Techniek Onderwijsproject in sub regio Weert e.o.

23 november 2020
Terug

Op dinsdag 27 oktober jl. zijn 25 vertegenwoordigers van vijf verschillende vmbo-scholen in werkgroepen gestart met speerpunt 3 van het Sterk Techniek Onderwijsproject: curriculumontwikkeling.

De medewerkers, docenten actief binnen verschillende disciplines van het onderwijs, zijn afkomstig van het BRAVO! College uit Cranendonck, de Widdonckschool, Philips van Horne en Het Kwadrant uit Weert en het Citaverde College uit Nederweert.


Betekenisvolle opdracht

Na een opfrissing van de doelstellingen van het STO-project en een nadere kennismaking met elkaar hebben de docenten zich aangemeld om actief te gaan werken aan een betekenisvolle opdracht voor onderbouwleerlingen.

Om de samenwerking tussen de verschillende scholen te bevorderen zijn gemixte teams samengesteld. Elk team werkt aan een opdracht, herkenbaar binnen één van de zeven werelden van techniek.

Tot het einde van het lopende schooljaar wordt de opdracht bedacht, uitgewerkt en getest met leerlingen. Voor elk project speelt een bedrijf uit de sub regio een actieve rol. Na een evaluatie met ouders, leerlingen, bedrijven en docenten worden de leerpunten als opstap voor de verdere curriculumontwikkeling gebruikt.

Meer inlichtingen? Neem dan contact op met Ruben Barten of Paul Penders, STO-coördinatoren sub regio Weert e.o.

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.