Nieuws

Talentlessen periode 3

8 februari 2022
Terug

Hieronder worden de talentlessen uitgelegd. De leerlingen kunnen zich voor één les aanmelden. Dit doen zij via CUP. Inschrijven kan vanaf 10 februari 17:00u. 

Schermafbeelding-2022-02-08-om-11-03-17.png

Streetdance & hiphop bij Sportivo!

Sta jij ook altijd te springen op muziek?

Beweeg op de gaafste en nieuwste muziek van nu, terwijl er een choreografie wordt aangeleerd. Streetdance staat voor ‘bouncen’ op de beat. Deze dansvorm is leuk, doordat het een verhaallijn heeft wat door vertaald wordt naar dansbewegingen. Streetdance is niet zomaar op de muziek dansen, maar heeft een combinatie van techniek, pasjes en goed gevoel voor ritme.

Zorg voor makkelijke kleding, sportschoenen en een flesje water!

Maximaal 20 leerlingen

Fotografie

Een scherp oog, een creatieve geest en gevoel voor timing zijn de eigenschappen die ervoor zorgen dat je mooie foto’s maakt. Wil je graag leren hoe je mooie foto’s maakt? Ik leer je de basis. Iedere week krijg je een nieuwe opdracht met een bepaald thema waar je mee aan de slag gaat, alleen of in een groepje.

Maximaal 16 leerlingen

Podcast

Het Bravo!College heeft nog geen podcast. Wil je als eerste aan de wieg staan van de BravoCast? Leer dan over de kracht van media en de kracht van audio. Word mediawijs en een creatieve maker van content waarmee je mensen inspireert, vermaakt.

Mensen omarmen audio. Wereldwijd stijgt het aantal podcastluisteraars. Onderzoek laat zien: “prettig medium omdat het meer diepgang  en uitleg biedt dan andere vormen van media. Nederland is een van de snelste stijgers”(bron: Reuters Digital News Report)

Maximaal 10 leerlingen 

Trends & Creatie

In deze workshops duiken we in de wereld van trends. Wat zijn trends, hoe spot je trends en wat kun je er als persoon of bedrijf mee?

Met deze inzichten gaan we aan de slag om zelf een vernieuwend idee te creëren. We gebruiken allerlei creatieve technieken om out of the box te denken, zodat we echt het verschil kunnen maken. Een concept van de toekomst om het leven leuker/mooier/gezelliger te maken. Je bent hier aan het juiste adres als je zin hebt om in de toekomst te duiken en je creativiteit de vrije loop wil laten gaan. Social media is hierbij een belangrijk onderdeel, dus Instagram en TikTok komen zeker ook voorbij.

Maximaal 12 leerlingen 

Intuïtief tekenen, schilderen en boetseren

Wil jij even lekker ontspannen en alles even helemaal loslaten? Even tijd voor jezelf en wat er in jou leeft? Aan deze les kan iedereen deelnemen. Alles wat je nodig hebt, is de wens om je creatieve krachten te ontplooien en je daarbij door je intuïtie te laten leiden. Laat je denkhoofd thuis. Laat je gedachten los en vertrouw op je gevoel. Kies de kleur(en) en vormen die je aanspreken in het moment en verwonder je over wat er ontstaat. Je zult zien dat je uiteindelijk een aantal heel bijzondere werken maakt. Er zullen diverse materialen en verschillende thema’s aan bod komen. Ook is het mogelijk om aan een eigen thema te werken, dat voor jou op dat moment speelt. Er wordt tijdens de opdrachten veel in stilte gewerkt, zodat je de mogelijkheid hebt om rustig in het moment te zijn, te experimenteren met het materiaal en het thema.

Maximaal 14 leerlingen

Racket spelen

Tafeltennis, badminton en tennis zijn de spelen waar aandacht aan wordt besteed in deze workshop.

Zorg voor makkelijke kleding, sportschoenen en een flesje water!

Maximaal 16 leerlingen 

Breakdance

Kom voor deze workshop naar De jongerencampus. Hier ga ik jullie kennis laten maken met de basis van breakdance. Dat gaat niet alleen om het dansen op hiphop muziek (oorspronkelijk afkomstig van de straat), maar ook om muzikaliteit, creativiteit, doorzettingsvermogen, grenzen verleggen, teamspirit, etc. Dat wordt een bijzondere ervaring!

Tijdens de workshops komen de 4 aspecten van breakdance aan bod: toprock, footwork, freezes en powermoves. Tijdens de lessen ga je ontdekken wat dit precies inhoudt, maar het gaat zeker spectaculair worden! We sluiten tenslotte af met een echte breakdance battle en gaan zien wie er het meeste van geleerd heeft, maar voor alle deelnemers geldt vooral dat je er veel plezier aan beleeft!

Zorg voor makkelijke kleding, sportschoenen en een flesje water!

Maximaal 15 leerlingen

Koken

"Eten: Naast dat het niet alleen nodig is kan het ook verrassend en ontzettend lekker zijn. Het prikkelt al je smaakpapillen en het is nog leuk om te bereiden ook. Kom kijken, ruiken en proeven waarvan bij jou het water in de mond loopt."

Maximaal 12 leerlingen

Gitaar

De gitaar is super veelzijdig. Je ziet het snaarinstrument vaak terug. Bij iedere muziekstijl, in bijna iedere band en bij veel muziekevenementen. Speel muziek in de stijl van jouw voorkeur: klassiek, pop, jazz, rock of wereldmuziek. Of jouw favoriete muzieknummers. Je leert goed te luisteren naar muziek en hoe deze is opgebouwd. Zo leer je alles spelen wat jij wilt. Zelfs samen met anderen in een band! 

Maximaal 10 leerlingen

Bootcamp, crossfit & fitness

Wil je leren je grenzen te herkennen en verleggen? Dan is deze talentles uiterst effectief. Doormiddel van tijdsopdrachten, teamopdrachten, gewichtheftraining, conditiedrills, crossfitrack en ringen ga je dat bereiken! In de lessen krijg je een ook een combinatie van conditionele en krachtoefeningen waarbij je jezelf tot het uiterste van je eigen kunnen gaat pushen. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei verschillende trainingsmaterialen en van je eigen lichaamsgewicht.

Zorg voor makkelijke kleding, sportschoenen en een flesje water!

Maximaal 16 leerlingen

Organisatietalent

Ben jij een organisatietalent of zou je dit willen leren? Kom dan voor deze workshop naar De Jongerencampus! Samen met de anderen ga je een activiteit naar keuze organiseren voor jongeren in, of rondom De Jongerencampus. Je gaat leren, door te doen! Zo ontwikkel je bij De Jongerencampus een uitgebreide skill set op gebied van:

- Samenwerken
- Plannen
- Promoten
- Coördineren
- Vergaderen
- Evalueren

Daar heb je de rest van je leven plezier van. En het levert ook nog eens een vette activiteit op!

Maximaal 10 leerlingen

Karate

Karate is een oude zelfverdedigingskunst en afkomstig uit Japan en China. Het is wereldwijd erg populair geworden en kent vele variaties. Het begrijpen en beoefenen van de basiskennis van karate kan worden bereikt door het leren van de termen en technieken die worden gebruikt in deze krijgskunst.

Zorg voor makkelijke kleding, sportschoenen en een flesje water!

Maximaal 16 leerlingen

Robotica en microcomputer programmeren

Computers kun je niet meer wegdenken in alles wat je doet! Computers werken met computerprogramma's. Hoe kun je zelf zo'n computerprogramma maken? Met een beetje hulp schrijf je een programma en maak je je eigen toepassing!

Wie durft?

Maximaal 15 leerlingen

Cupcake Challange

Wie houdt er niet van cupcakes?
De heerlijke kleine gebakjes die je als een minitaartje kunt versieren.

Bij deze workshop leren we lekkere cupcakes te maken in verschillende smaken. Om ze daarna te gaan versieren met diverse technieken.

Iedere workshop leer je weer een andere techniek om te versieren.

Aan het eind van de workshops vindt er een heuse Cupcakes Challenge plaats. Wie maakt de lekkerste en mooiste cupcake?

Maximaal 12 leerlingen

Ondernemer in de dop

Droom jij stiekem van een eigen bedrijf? Schrijf je dan snel in voor de talentles Ondernemer in de dop! Je gaat samen met een groepje leerlingen een eigen product ontwerpen, promoten en verkopen. Je doet dit door te brainstormen, onderzoeken, maken en uiteindelijk jullie eigen gemaakte product te verkopen! En de groep die de meeste winst behaalt? Die wacht een leuke prijs.

Maximaal 30 leerlingen

 

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.