Nieuws

Twee webinars over opvoeding

14 oktober 2021
Terug

Je bent jong en je wilt wat: Over pubers en experimenteren

Veel jongeren experimenteren in de puberteit met roken, alcohol en drugs. Hoe ga je daar als ouder mee om? Wat sta je toe? Waar trek je de grens? Hoe begeleid en bescherm je je kind? Hoe ga je het gesprek aan? Wat werkt er wel, wat niet en waarom? Sommige jongeren laten zich verleiden tot risicovol gedrag. Hoe herken je de signalen die op misbruik of verslaving duiden? En wat doe je als je kind te ver gaat?

Het zijn vragen die bij veel ouders van pubers leven. Hoe pak je het aan? Dat ontdek je in dit webinar. Een avond vol herkenbare situaties, gespeeld door Heldertheater, toelichting over verschillende middelen en het gebruik, maar vooral heel veel praktische tips. Er is alle ruimte om vragen te stellen.

Met name gericht op kinderen in leeftijd van 14-18 jaar.

Georganiseerd door: Bibliotheek De Kempen, Cordaad Welzijn, Bibliotheek Dommeldal, GGD ZuidOost Brabant en Novadic-Kentron. Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Valkenswaard, Gemeente Heeze-Leende en het Preventie Akkoord.

Aanmelden kan gratis 

Jongeren, internet en opvoeden: Hoe dan?

Weet je als ouder/ verzorger waar jouw tiener zich online mee bezig houdt? Van 5 t/m 12 november 2021 is het weer de Week van de Mediawijsheid! Dit jaar staat deze week in het teken van ‘Samen sociaal online’. De bibliotheek organiseert voor ouders en verzorgers gratis webinars over het mediagebruik van jongeren in het voortgezet onderwijs. Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd en Media geeft in dit webinar ouders inzichten en praktische tips over schermtijd, gamen, online seksualiteit, cyberpesten.

Aanmelden kan hier.

Genomineerd Beste Bibliotheek van NederlandOnze prachtige bieb in Budel is genomineerd voor de Beste Bibliotheek van Nederland! Stem je ook voor ons?

poster-webinar-genotmiddelen-21-10-2021.png

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.