Kennismaken met het BRAVO! College

Zit jij in groep 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een middelbare school! Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Kom eens langs bij het BRAVO! College. Een school die midden in de wereld staat! Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 8. Een overzicht hiervan vind je op de flyer hieronder.

Flyer groep 8


Op het BRAVO! College hebben wij vertrouwen in ieder kind. Een gezellige, kleine school voor alle niveaus. Hier kun je terecht voor vmbo, de eerste drie leerjaren van de havo en de eerste twee leerjaren van atheneum. Wil je het vmbo afmaken op het BRAVO! College dan behaal je jouw diploma via het profiel Dienstverlening & Producten. 

We zijn een kleine school met grote ideeën. We vertellen je er alles over tijdens onze voorlichtingsactiviteiten. 


Voorlichtingsactiviteiten


Bekijk hier de flyer van alle voorlichtingsactiviteiten in het schooljaar 2024-2025.

Open Huis

Op donderdag 7 november 2024 kunnen leerlingen, ouders en andere belangstellenden ‘sfeer proeven’ op het BRAVO! College en actief deelnemen aan de activiteiten tijdens het Open Huis. Er is veel aandacht voor ons onderwijs, de verschillende vakken en ons ondersteuningsteam.

Ben je nu al benieuwd naar het BRAVO! College? Onze filmpjes onderaan deze pagina geven je een goed beeld van onze school. Tevens is de folder van het Open Huis van afgelopen jaar hier in te zien. 


Bezoek basisscholen

Uiteraard faciliteren wij ook de basisschoolbezoeken. Met je vertrouwde klas kun je kennismaken met het middelbare onderwijs op het BRAVO! College. Zodra de data bekend zijn, delen wij dit met jouw basisschool. De basisschoolbezoeken vinden in november/december plaats.


Voorlichtingsavond groep 8

Op donderdag 16 januari 2025 organiseert het BRAVO! College een voorlichtingsavond voor ouders/verzorgers van groep 8. Tijdens deze avond wordt uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). 

Ben je nu al benieuwd naar ons aanbod? Vanwege de coronamaatregelen hebben we in 2021 een digitale voorlichting gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze school wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? De uitzending is hier terug te zien.Meeloopmiddagen

Op woensdag 26 februari 2025 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddag. Tijdens de meeloopmiddag maak je kennis met onze school. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Meer informatie over de inhoud van de meeloopmiddagen en de wijze van aanmelding volgt begin 2025.

 


Aanmeldweek

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan tijdens de aanmeldweek van maandag 24 t/m vrijdag 28 maart 2025. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de pagina 'Aanmelden'. Is de inschrijftermijn voorbij maar wil je je alsnog op het BRAVO! College aanmelden? Neem dan contact op met mw. Janssen, teamleider op het BRAVO! College (l.janssen@stichtinglvo.nl).Kennismakingsavond

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 2 juni 2025 kennis met hun coach en medeleerlingen. Je ontvangt medio mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld.

Kijk ook eens naar:

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.