Nieuws

Bericht over Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) voor jongeren

2 april 2024
Terug

 

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Tegenwoordig zijn veel zaken te regelen via internet. Ook het contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Vanaf 14 jaar krijgt uw kind te maken met digitale diensten van overheidsorganisaties. Bijvoorbeeld het aanvragen van een eigen DigiD, het terugvragen van loonheffing bij een bijbaantje, het regelen van studiefinanciering en het aanvragen van zorgtoeslag. Veel jongeren vinden het lastig om deze digitale overheidszaken zelfstandig te regelen.

Ondersteun uw kind
Als jongeren hun digitale overheidszaken niet goed regelen, kunnen zij geld mislopen of zelfs in de schulden komen. Daarom is het fijn als u uw kind ondersteunt. Dit kunt u doen door samen een overzicht te maken van de dingen die uw kind nog moet regelen. U kunt hierbij gebruikmaken van de meegestuurde checklist. De checklist geeft een handig overzicht van wat er geregeld moet worden tussen 14 en 18 jaar.

Digidingen-desk: informatiepunt voor jongeren
Wilt u meer informatie over het regelen van digitale overheidszaken? Ga dan naar de website digidingen-desk.nl. Hier vindt u uitleg, stappenplannen en tips. Bijvoorbeeld over DigiD, loonheffing, tegemoetkoming scholieren, studiefinanciering en zorgtoeslag. Digidingen-desk is een initiatief van Stichting Digisterker en is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Hulp nodig? Ga naar de bibliotheek!
Heeft u hulp nodig bij het regelen van de digitale overheidszaken van uzelf of die van uw kind? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid (afgekort: IDO) in uw bibliotheek. Hier wordt iedereen geholpen met vragen over o.a. DigiD, belastingen, toeslagen, zorg en rijbewijs. De hulp bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is gratis. Ook als u geen lid bent van de bibliotheek.

Met vriendelijke groet,

Bibliotheek De Kempen

Scherm-afbeelding-2024-04-02-om-11-15-47.png

 

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.