Huiswerkbegeleiding 

Heeft uw zoon of dochter moeite met het zelfstandig maken van het huiswerk of het plannen hiervan? En bent u zelf niet altijd in de gelegenheid om uw zoon of dochter hierbij te helpen? Dan is huiswerkbegeleiding iets voor u. Door meerdere keren per week naar de huiswerkbegeleiding te komen, worden leerlingen gemotiveerd en gestimuleerd om de te bestuderen stof beter en herhaaldelijk te oefenen en te bestuderen. Aan de deelname aan de huiswerkbegeleiding zijn kosten verbonden. 

Ouders kunnen voor de huiswerkbegeleiding contact opnemen met de volgende externe partijen:


Huiswerkbegeleiding PLUS

Leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben, kunnen zich aanmelden voor huiswerkbegeleiding PLUS. Zij krijgen bovenop de reguliere huiswerkbegeleiding gerichte hulp door een gespecialiseerde begeleider. In een groepje van maximaal 5 leerlingen wordt uitgebreid aandacht besteed aan de planning, het leren leren en het organiseren van grote opdrachten zoals een presentatie. Heeft u vragen of interesse? Bekijk dan hier de wat de begeleiding inhoudt of stuur een e-mail naar HWBCranendonck@gmail.com.

 

DB Studiebegeleiding

DB Studiebegeleiding helpt de leerling bij het plannen en structureren van het dagelijks huiswerk, de s.o.’s, proefwerken en bij de voorbereiding van de proefwerkweken. Dit doen we door middel van maatwerk dat gericht is op de leerproblemen en -vragen van de leerling. We ondersteunen door middel van de juiste vakkennis. Daarnaast wordt er ook bijles gegeven voor alle vakken in alle leerjaren. Voor meer informatie kunt u terecht op www.dbstudiebegeleiding.nl.  


Lyceo

De huiswerkbegeleiding van LYCEO is gericht op het aanleren van duurzame studievaardigheden. Tijdens de huiswerkbegeleiding worden leerlingen geholpen met plannen, kunnen ze vragen stellen over de stof en wordt gecontroleerd of ze het leerwerk goed kennen. Naast huiswerkbegeleiding biedt LYCEO ook één op één begeleiding aan in de vorm van bijles. Voor meer informatie kunt u terecht op www.lyceo.nl. Tevens kunt u telefonisch contact opnemen via 06-13070108 of via e-mail: astrid.houtappels@lyceo.nl.


Studiebegeleiding Weert

Studiebegeleiding Weert begeleidt middelbare scholieren bij het ‘leren leren’ en geeft ze de structuur om hun schoolcarrière succesvol af te ronden. Ze werken in kleine groepen waarbij écht persoonlijke aandacht voor zowel leerling als ouder centraal staat. Naast de kleinschalige huiswerkbegeleiding kunnen leerlingen speciale studievaardigheidstrainingen volgen. Voor informatie over Studiebegeleiding Weert kunt u terecht op sbweert.nl.

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.