Nieuws

‘December Expo’ in Budel en Gastel met kunstwerken van leerlingen uit Cranendonck

12 december 2023
Terug
‘December Expo’ in Budel en Gastel met kunstwerken van leerlingen uit Cranendonck
Leerlingen van And’re Wijzer (Budel-Schoot) zijn al hard aan het werk voor de December Expo. Foto: Conny Box
Terug

Bewonder kunstwerken van leerlingen uit Cranendonck in het centrum van Budel en Gastel tijdens de December Expo. Deze tentoonstelling zorgt van 14 december tot 7 januari voor extra sfeer in de twee kernen. Op verschillende plekken zijn kunst- en kerstwerkjes te zien. Burgemeester Roland van Kessel opent de tentoonstelling samen met de deelnemende leerlingen op donderdag 14 december om 10.00 uur bij De Cranehoeve in Gastel en om 11.00 uur bij het Schepenhuis in Budel. Iedereen is welkom om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn.


Over de December Expo
De tentoonstelling ‘December Expo’ is een initiatief vanCultuurcraan. Zij hebben eigenaren van leegstaande winkelsen andere locaties in de centra gevraagd om hun winkelramen beschikbaar te stellen. En aan de scholen in Cranendonck hebben ze gevraagd om leerlingen kunstwerken te laten maken. Op beide werd enthousiast gereageerd. Leerlingen van OBS ’t Lange (Gastel), De Schatkist (Budel), And're Wijzer (Budel-Schoot) en het BRAVO! College (Budel) hebben hard gewerkt om de mooiste werkjes te maken. Kringloopwinkel Verderest levert kerstversiering om de tentoonstelling feestelijk aan te kleden.

Een wandeling langs de sfeervolle locaties van de December Expo is meer dan de moeite waard. De kunstwerken zijn na de opening op 14 december nog tot 7 januari 2024 te bekijken op de volgende locaties:

• Gastel: gemeenschapshuis De Schaapskooi en de Cranehoeve.
• Budel: in het Schepenhuis op de markt (waar de VVV-winkel in gevestigd is), bij Liplijn en het raam bij het Smokkelmuseum.

Over Cultuurcraan
Cultuurcraan is opgericht voor alle liefhebbers van cultuur in Cranendonck: of je nu professioneel met cultuur bezig bent of als hobby. Cultuur maakt of juist graag bekijkt.Cultuurcraan.nl biedt een podium voor workshops, cursussen, exposities en optredens. Je leest hier ook alles over wat er in en rondom Cranendonck te beleven valt op het gebied van kunst en cultuur. Ook organiseert Cultuurcraan verschillende evenementen op het gebied van cultuur, waaronder de December Expo.

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.