Nieuws

Ondernemers in de dop

1 april 2019
Terug

Dat de jeugd de toekomst heeft, dat bewijst het project 'Ondernemers in de dop' maar weer eens. Tijdens dit project zetten scholieren van groep 7 en 8 van basisscholen De Boogurt en De Schatkist samen met leerlingen van het BRAVO! College een eigen bedrijfje op poten.

Verdeeld over vijf groepjes werkten ze, in acht weken tijd, samen met elkaar en met hulp van lokale ondernemers aan onder andere een product en de promotie hiervan. En het resultaat mag er wezen! Chocolade, badpakketten, kaarsen, koekjes, keukengerei... Vijf geweldige producten. Producten die vol trots gepresenteerd en verkocht werden tijdens een drukbezochte markt.

Met zo'n geweldig eindresultaat lijkt de opzet van dit project, de samenhang tussen primair en secundair onderwijs vloeiender te laten verlopen, meer dan geslaagd. Naast een goede samenwerking tussen basisonderwijs en voortgezet onderwijs, levert dit project nog wat moois op.

De winst van de verkochte producten, die maar liefst € 419,65 bedraagt, gaat namelijk naar een, door de leerlingen zelf gekozen, goed doel namelijk 'Stop hersentumoren'.  Dankzij het enthousiasme en de inzet van de leerlingen, scholen en ondernemers van Kampeercentrum Tjeu van Horne, Bacio, De Coockpit, Komma en Kr8tig, kan er teruggekeken worden op een succesvol traject. Een traject dat zeker vraagt om een vervolg in de toekomst.

markt-ondernemer.jpg

 

 

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.