Terugblik 'Foodmarkt'

5 februari 2019
Terug

Afgelopen week hebben we op een leuke manier het samenwerkingsproject met de groepen 8 van de basisscholen De Boogurt en De Schatkist afgesloten, namelijk met een ‘foodmarkt’.

Tijdens deze foodmarkt hebben genodigden (ouders, opa’s en oma’s) een aantal snacks kunnen proeven, die de leerlingen van de groepen 8 ontworpen en gemaakt hadden. Bijzonder aan deze snacks is, dat het hoofdbestanddeel  uit eetbare insecten bestaat.

De leerlingen van de twee groepen 8 zijn in een samenwerking tussen De Boogurt, De Schatkist en het BRAVO! College betrokken om hen kennis te laten maken met techniekonderwijs. Voor deze opdracht zijn de leerlingen gedurende acht weken naar het BRAVO! College gekomen en hebben hier aan hun opdracht gewerkt, waarbij ze verschillende fases hebben doorlopen.
Eerst zijn ze zich gaan oriënteren op welke producten in de lokale supermarkten te verkrijgen zijn, waarin insecten verwerkt zijn. Daarna mochten ze hun fantasie de vrije loop laten en mochten ze hun eigen snack bedenken.
Vervolgens hebben ze de bereidingswijze en bereidingstijd uitgewerkt in een stripverhaal. Zo hebben ze een verpakking ontworpen en een heus reclamefilmpje opgenomen, waarmee ze het product aan de man willen brengen. Dit alles hebben ze in een presentatie overzichtelijk gepresenteerd.

Als kers op de taart mochten ze hun eigen snack op het BRAVO! College komen maken en aan de genodigden serveren. Tijdens de foodmarkt hebben de genodigden hun grenzen verlegd en genoten van de overheerlijke insectensnacks, die er allemaal prachtig uitzagen.

 

BRAVO! College Cranendonck

Een perfect leerklimaat in een groene omgeving!