Kennismaken met het BRAVO! College

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs! Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Kom eens langs bij het BRAVO! College, waar samen leren en plezier maken centraal staat! Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8. Een overzicht hiervan vind je op de flyers voor groep 7 en 8. 

Flyer groep 7     Flyer groep 8


Op het BRAVO! College hebben wij vertrouwen in ieder kind. Een gezellige, kleine school voor alle niveaus. Hier kun je de mavo en de meerjarige techniekopleiding (BIVAK) helemaal afronden. De havo kun je hier drie jaar volgen en voor de andere niveaus kun je hier twee jaar blijven. Je kunt ook meedoen aan buitenschoolse activiteiten.

De kleine school heeft grote ideeën; als je die wil weten, kom dan naar onze school! 
We hopen je gauw te zien!

 

Voorlichtingsactiviteiten

Open Huis

Op woensdag 19 oktober 2022 kunnen leerlingen, ouders en andere belangstellenden ‘sfeer proeven’ op het BRAVO! College en actief deelnemen aan de activiteiten tijdens het Open Huis. Er zal veel aandacht zijn voor ons onderwijs, de verschillende vakken en ons ondersteuningsteam.

Benieuwd naar het BRAVO! College? Onze promotiefilm onderaan op deze pagina geeft je een goed beeld van onze school. Tevens is de folder van het Open Huis van afgelopen jaar hier al in te zien.

Bezoek basisscholen

Uiteraard faciliteren wij ook de basisschoolbezoeken. Met je vertrouwde klas kun je kennismaken met het middelbare onderwijs op het BRAVO! College. Zodra de data bekend zijn, delen wij dit met jouw basisschool. We proberen dit in november 2022 te organiseren. 

Voorlichtingsavond groep 8

Op woensdag 18 januari 2023 organiseert Het BRAVO! College een voorlichtingsavond voor ouders en leerlingen van groep 8. Tijdens deze avond wordt uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen kunnen tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. Aanmelden voor de voorlichtingsavond en proeflessen is verplicht. Meer informatie hierover volgt t.z.t.  

Vanwege de coronamaatregelen hebben we het afgelopen schooljaar een digitale voorlichting gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze school wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? De uitzending is hier terug te zien:

 

Meeloopmiddagen

Op woensdag 8 en woensdag 15 februari 2023 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddagen van LVO Weert. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Meer informatie hierover volgt t.z.t.


Ontdekkingstocht groep 7

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent dat jullie volgend jaar al naar groep 8 gaan! Hét jaar waarin jullie gaan kiezen voor een school voor voorgezet onderwijs. Wij weten dat veel leerlingen van groep 7 graag al vóór groep 8 een kijkje komen nemen op onze scholen. Daarom hebben we goed nieuws! Speciaal voor de leerlingen van groep 7 openen we in juni onze deuren! Zo leer je de school en de vakken al een beetje kennen. Interesse? Houd onze website en Open Dag App in de gaten. Hierop communiceren we tijdig op welke dag je kunt komen kijken. 


Aanmeldavonden

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 6 en dinsdag 7 maart 2023 tussen 19:00 en 21:00 uur. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten volgt t.z.t. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de pagina 'Aanmelden'.


Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 5 juni 2023 kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt medio mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld. 

 

Kijk ook eens naar:

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.