Nieuws

Leerlingen BRAVO! College aan de slag voor Oekraïense vluchtelingen

15 april 2024
Terug

Leerlingen van het BRAVO! College zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen in de Baronie van Cranendonck. Ze helpen met het in elkaar zetten van meubels om het vroegere gemeentehuis gereed te maken voor de komst van Oekraïense vluchtelingen.

De vloeren zijn eerder al vervangen, de elektriciteit is gemoderniseerd en er zijn douchecabines neergezet. Allemaal om een deel van de Baronie bewoonbaar te maken voor maximaal 25 Oekraïense vluchtelingen. De eerste bewoners worden in de meivakantie verwacht.
 
In eerste instantie gaat het om vier gezinnen, één stel en twee alleenstaande vluchtelingen. Deze mensen worden nu nog opgevangen in de oude bibliotheek aan de Rubenslaan in Budel. Deze locatie moet voor de zomer sluiten om ruimte te maken voor een nieuwbouwproject.

Het gaat om tijdelijke opvangplekken tot uiterlijk 30 juni 2026. Hierna komen de gebouwen weer vrij voor een andere invulling die voor de gemeente ‘past binnen de gebiedsontwikkeling van de Baronie van Cranendonck’. De gemeente werkt nog aan de wijziging van het bestemmingsplan.

Niet voor spoedzoekers

Het Cranendonckse gemeentebestuur heeft onlangs besloten om op de locatie geen tijdelijke woonruimte in te richten voor inwoners van de gemeente die met spoed een woning zoeken. Er zijn volgens de gemeente ‘minder inwoners dan verwacht die hiervoor belangstelling hebben en in aanmerking komen’.

Artikel: Brabants Dagblad

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.