Nieuws

Week van de Jonge Mantelzorger

24 april 2024
Terug

Van 1 tot en met 7 juni 2024 is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Zoals elk jaar vraagt Punt Welzijn tijdens deze week extra aandacht voor kinderen en jongeren die binnen hun familie zorg verlenen, extra zorgen hebben of zelf zorg en aandacht missen, doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving heeft.

jonge-mantelzorger.png

Deze ‘jonge mantelzorgers’ maken zich op jonge leeftijd vaak meer zorgen dan leeftijdsgenoten en missen zelf soms de nodige zorg en aandacht. Daarnaast kan het zijn dat kinderen of jongeren bijvoorbeeld meehelpen in de fysieke zorg, extra huishoudtaken hebben en helpen met het regelen van de zorg.  


Online bijeenkomst 'opgroeien in een zorgsituatie'

Tijdens deze week wordt de jonge mantelzorger onder de aandacht gebracht door middel van een online bijeenkomst voor professionals en ouders. Dit is op donderdag 30 mei van 16:00 – 17:00 uur óf van 19:00 - 20:00 uur. Punt Welzijn organiseert dit in samenwerking met andere mantelzorgsteunpunten. Er wordt aandacht besteed aan het herkennen van jonge mantelzorgers, welke korte- en langetermijngevolgen er kunnen zijn en wat het kind nodig heeft en hoe jij als professional of ouder hier een bijdrage aan kunt leveren.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de online bijeenkomst, kijk dan hier. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. 

BRAVO! College Cranendonck

Een school die midden in de wereld staat.